Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Andrej Meszároš spomína: Stmelili nás vlasy a potiahol Jaro

Pred štrnástimi rokmi priviedol slovenských hokejistov z pozície kapitána k nečakanej striebornej medaile na MS hráčov do 18 rokov v Jaroslavli.

14.03.2017 12:00
Andrej Meszároš Foto: ,
Andrej Meszároš.
debata

Skúsený obranca Andrej Meszároš (31) verí, že aj súčasná partia trénera Norberta Javorčíka by mohla na domácom šampionáte pripraviť nejaké prekvapenie. „Najdôležitejšie bude, aby hrali ako tím,“ naznačuje naposledy hráč Slovana v KHL.

Aké sú vaše spomienky na Petrohrad?
Krásne. Na ten turnaj nikdy nezabudneme. Veď to bol historický úspech Slovenska. Na šampionáte som bol aj rok predtým doma v Piešťanoch a Trnave, ale nedá sa to porovnať s MS, kde získate medailu. Nie je nič krajšie.

Vašou výraznou oporou bol brankár Jaroslav Halák…
Jaro nás držal celý turnaj. Vyhlásili ho aj za najlepšieho brankára MS. Brankár je vždy základ úspechu, či v play off alebo na majstrovstvách sveta. Mali sme však aj skvelú partiu, čo je tiež kľúčové.

Okrem výkonov ste pútali pozornosť aj vlasmi odfarbenými na blond. Čí to bol nápad?
(smiech) Už si to presne nepamätám. Možno som to navrhol aj ja. Rozhodli sme sa urobiť niečo, aby sme ukázali, ako držíme pokope. Vymysleli sme toto a nakoniec nám to parádne vyšlo.

Poznáte súčasný tím osemnástky?
Chlapcov príliš nepoznám. Niektoré mená som už zachytil, ale nie je najdôležitejšie, akí sú v ňom jednotlivci, ale aký tím utvoria. Aj skauti pozerajú najmä na tímový úspech. Z nášho úspešného mužstva draftovali veľa chlapcov, niektorí sa doteraz živia hokejom. Pre hráčov je to veľká šanca zaujať.

Okrem operovaného kolena máte momentálne v závese aj pravú ruku. Čo sa stalo?
Rameno ma začalo trápiť už koncom októbra. Magnetická rezonancia potvrdila nález, tak som si to musel dať urobiť, aby som bol na sezónu fit. Akonáhle som odložil barle, šiel som pod skalpel aj s ramenom, aby som nemusel stáť dvakrát.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Meszároš