Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Krajči: V KHL nás drží obrovský záujem divákov

Definitíva o pokračovaní Slovana v Kontinentálnej hokejovej lige nepadne ani tento rok vo veľkom predstihu. Napriek tomu je generálny manažér Maroš Krajči optimista.

14.02.2017 07:00
Marošš Krajči Foto: ,
Maroš Krajči.
debata (1)

„Verím, že Slovan bude hrať KHL aj v budúcej sezóne. Ideálne by bolo, keby sme si to vedeli povedať rok či dva dopredu, ale situácia na trhu nám to jednoducho nedovoľuje,“ hovorí dlhoročný funkcionár.

O dvoch zápasoch so Záhrebom

Dohráme ich v plnej sile. Je to záväzok voči našim divákom. Po stredajšom zápase budú mladí hráči, ktorí môžu pokračovať v slovenskej lige, hrať tam. Vieme, že Medveščaku odišlo veľa hráčov aj tréner, ale určite budú mať hokejistov s veľkou motiváciu ukázať sa. V pozmenenej a oklieštenej zostave hrali už pred prestávkou a v ich stretnutiach padalo veľa gólov. Necháme sa prekvapiť. Musíme myslieť najmä na seba a hrať od prvej minúty pre divákov. Odovzdať maximum, aby sme sa rozlúčili so sezónou, ako si ľudia na tribúnach zaslúžia.

O ostatných hráčoch

Je to na nich. Keď odohrajú stredajší zápas, môžu pokračovať inde, ale je to už len na šikovnosti ich agentov. Záleží, či má hráč ročnú alebo dvojročnú zmluvu. Pri ročnej je možnosť ukončiť ju a následne podpísať novú inde, dvojročná sa zase dá prerušiť. Vždy je to vec dohody zmluvných strán. Záujem je aj o legionárov, dali sme si však podmienku, aby ešte 15. februára hrali za Slovan.

O kontinuite v tíme

Každý rok je to rovnaké. Väčšine hráčov sa končia zmluvy. Problém v tom však nevidím. Dobre viete, že s financiami je to na Slovensku veľmi náročné. Veľmi radi by sme podpisovali s hráčmi trojročné zmluvy, keby sme mali trojročné kontrakty aj s našimi partnermi. Príjmovú časť rozpočtu naháňame každý rok, deň a mesiac. S hráčmi rokujeme. Polovica z nich má od nás ponuku na budúcu sezónu. Je na nich, ako sa rozhodnú.

O pokračovaní vo funkcii

Nechcem rozprávať o mne. Osobné otázky môžeme riešiť v lete. Pre klub pokračuje sezóna aj po 15. februári. Čaká nás play off dorastencov a juniorov, majstrovstvá Slovenska deviatakov a Orange Cup. Sezóna sa skončí až v apríli. Čo bude potom, uvidíme…

O vyhliadkach pre budúcu sezónu

Verím, že Slovan bude hrať KHL aj v budúcej sezóne (veľmi presvedčivo). Stále robíme všetko preto, aby KHL v Bratislave pokračovala a zatiaľ sú vyhliadky dobré. Percentuálne odhady vám dávať nebudem. Vrátil som sa z rokovania v Rusku, bavili sme sa o televíznych právach na ďalšiu sezónu. Je to len čriepka z mozaiky, ktorú budeme skladať najbližšie dni, týždne a mesiace až do júna či júla.

O pozícii pri rokovaniach

Samozrejme, vždy sa lepšie rokuje s partnermi z pozície mužstva z play off. Nám však najviac pomáha obrovský záujem divákov i médií. Vnímajú to partneri, aj ruskí. Pre nich je každá návšteva nášho zápasu zážitkom. Radi by sme stabilizovali situáciu na viac rokov. Snažíme sa o to. KHL sa však na Slovensku nedá robiť bez pomoci ruských partnerov. A my ich nedokážeme presvedčiť, aby sme to fixovali trebárs na tri roky. Oni nevedia, čo bude o rok… Keď chodíme na rokovania a uvedieme svoje dôvody, oni nám predostrú svoje a pri nich vyzerajú naše malicherne.

O dôvodoch neúčasti Slovana v play off

Za dvadsať rokov pri hokeji som nezažil, aby sme v jednom momente mali viac zranených hráčov než zdravých. Stále šlo o zranenia po hrubých fauloch či súbojoch, nie o problémy z únavy. Tá sa dostavila až potom, keď sme hrali dlho s polovicou mančaftu. Prísť v KHL o desať kľúčových hráčov je príliš veľká rana. Ak zvládneme zvyšné dva zápasy, tak s toľkými bodmi by sme v dvoch z ostatných troch sezón postúpili do play off. A vo Východnej konferencii by sme boli na piatom mieste. Jednoducho sa to všetko zlialo v jednom roku dokopy.

Říha: Dôstojne sa rozlúčiť s divákmi
Hokejisti Slovana odohrajú dnes a zajtra (zhodne o 19.00) s Medveščakom Záhreb posledné dva zápasy sezóny. Tréner Miloš Říha bude mať s výnimkou dlhodobo zranených hráčov k dispozícii kompletný káder. „Robíme to kvôli fanúšikom. Nepochybujem, že hráči pristúpia k stretnutiam zodpovedne. S ľuďmi by sa mali rozlúčiť dôstojne a čo najlepšími výkonmi aj výsledkami. V tíme sú teraz všetci zdraví hráči s výnimkou Ziga a Sukeľa, ktorí sa už skôr pripojili k mužstvám v slovenskej lige,“ prezradil Říha.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #HC Slovan Bratislava #Maroš Krajči