Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Marcel Ozimák: Hráči majú veľkú vôľu presadiť sa. Musia ju potvrdiť na ľade

Na zraze hokejového olympijského výberu sa v 22-člennej nominácii aj vplyvom viacerých zmien objavilo dvanásť nováčikov. Zverenci trénera Marcela Ozimáka (43) štvrtkovým zápasom proti domácemu Rakúsku (20.20) odštartujú Euro Ice Hockey Challenge v Grazi.

09.02.2017 08:30
Ozimak Foto:
Marcel Ozimák.
debata

„Budeme sa snažiť o aktívnu hru, ktorou chceme súperov dostávať pod tlak,“ povedal. Ďalšími súpermi budú Francúzi (zajtra 16.30) a Nóri (sobota 14.30).

Ako sa vám pozdávala príprava na turnaj?
Od začiatku bolo na chlapcoch vidieť veľkú chuť a odhodlanie zastať si svoje miesto v nominácii. Z tímu dýcha energia a mladosť, od prvého cvičenia pracujú vo vysokom tempe. Drobné chybičky časom doladíme, podstatný je pozitívny prístup. Zameriavali sme sa najmä na útočnú fázu. Snažili sme sa o rýchle striedania, nácvik herných systémov a situácií, ktoré by sme chceli v stretnutiach využívať. Budeme radi, ak ich aj gólovo zužitkujeme.

Oproti pôvodnej nominácii je v kádri osem zmien. Prečo?
Absencií je veľa. Museli sme na poslednú chvíľu meniť zostavu najmä kvôli zraneniam. Dostali sme aj jeden zákaz, klub neuvoľnil hráča. Všetkých ostatných, ktorí sú zdravotne v poriadku, máme k dispozícii. Dvoch hráčov povolali do A-tímu. Zvyšok sme doplnili o vopred vybratých náhradníkov na základe dohody s hlavným trénerom reprezentácie Zdenom Cígerom i odporučení klubov.

Čo od mužstva očakávate na turnaji v Grazi?
Že mu tréningová intenzita vydrží aj v zápasoch. (úsmev) Na hráčoch vidím veľkú túžbu presadiť sa. Ich vôľa je obrovská. Verím, že menej skúseností nahradia bojovnosťou, šikovnosťou a rýchlosťou. Chceme sa presadiť disciplinovanou hrou, do ktorej zapojíme moderné prvky – rýchle striedania a dopredu nacvičené herné signály. Dôležitá bude aj pevná defenzíva.

S akými ambíciami pôjdete do stretnutí proti Rakúsku, Nórsku a Francúzsku?
Budem rád, keď potrápime všetkých troch. Každé mužstvo ide na takéto podujatie s tým, že ho chce vyhrať. Dôležité bude aj to, v akej sile prídu naši súperi. O prognózach nechcem hovoriť dopredu. Chceme začať s pokorou a skromne. Dúfam, že utvoríme dobrú partiu a dosiahneme pekný tímový úspech.

Čo viete o súperoch?
Rakúšania budú mať dvanásť nováčikov. Hrajú doma, budú sa chcieť ukázať. Nóri by mali prísť s kompletnou zostavou. Majú hráčov z popredných európskych líg so skúsenosťami z majstrovstiev sveta. Určite budú veľmi silní. Najväčšou neznámou sú Francúzi. Podľa mojich informácií im budú chýbať viaceré opory z KHL i Európy.

Sú v tíme hráči, ktorí by v budúcnosti mohli reprezentovať v áčku?
Sú. Po turnaji budem vedieť povedať aj konkrétne mená. Ak využijú skúsenosti a budú herne napredovať, môžu sa stať trvalou súčasťou reprezentácie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marcel Ozimák