Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Teší ma, že pomáham tímu. V Rakúsku sa chcem ukázať, tvrdí Krištof

V lete sa po štyroch rokoch zbierania cenných skúseností vrátil z Fínska a hneď výborne zapadol do tímu úradujúceho šampióna. Michalovi Krištofovi (23) sa v drese materskej Nitry darí.

06.02.2017 19:00
Michal Krištof, hc nitra Foto: ,
Radosť hokejistov Nitry (v strede Michal Krištof).
debata

V 46 zápasoch Tipsport Ligy nazbieral 37 bodov (14+23) a vyslúžil si nomináciu do olympijského výberu, ktorý sa tento týždeň predstaví na turnaji v Rakúsku. „Vždy mám najvyššie ambície. S Nitrou by som rád vyhral základnú časť a získal titul,“ tvrdí šikovný hokejový útočník.

Nitra zdolala v nedeľu Košice 3:2 po samostatných nájazdoch. Sú stretnutia s Košičanmi a Banskobystričanmi pre vás prestížnejšie?
Jasné, majú extra náboj. Každý z tejto trojice ich chce zvládnuť čo najlepšie. Obzvlášť doma, keď príde veľa ľudí. Pomaličky sa blíži play off a naše vzájomné súboje už majú podobnú príchuť ako vyraďovacie. Je to nabité, radi by sme vstúpili do play off z čo najlepšej pozície.

Do polovice tretej tretiny viedla Nitra 2:0. Nemrzí vás, že ste nezískali tri body?
Ale áno, skôr sme bod celkovo stratili, ako získali v nájazdoch. Podali sme kolektívny výkon a dve tretiny sme boli lepší. Mohli sme dať aj viac gólov. Potom by sme sa v tretej tretine nemuseli obávať o výsledok. Pokúsili sme sa to zavrieť, hostia dali dva tečované góly od modrej čiary. Aspoň že v nájazdoch sme to zlomili a máme dva body. Predsa len je lepšie vyhrať pred dlhšou prestávkou, všetko je potom jednoduchšie. Máte ľahšiu hlavu a nezamýšľate sa nad tým, čo ste urobili zle. Aj chuť vrátiť sa do tréningu máte väčšiu.

Hovorí sa v Nitre o obhajobe titulu alebo opatrnejšie o účasti vo finále?
Ciele treba mať najvyššie. Chcel by som získať titul a určite aj tí, čo vyhrali pohár vlani, majú rovnaké ambície. Nad súpermi zatiaľ nepremýšľame. Chceme vyhrať základnú časť a potom uvidíme, koho nám osud pridelí. Na akéhokoľvek súpera sa musíme zodpovedne pripraviť.

Čo pre vás znamená pozvánka do olympijského výberu?
Veľmi sa z nej teším. Dosť chalanov z tímu poznám, tréner Ozimák ma viedol v minulosti v juniorke a doraste Nitry. Dúfam, že podáme čo najlepší výkon a ukážeme sa všetci v čo najlepšom svetle. Ak o mne tréneri podajú Zdenovi Cígerovi dobré referencie, bude to len plus.

Do Nitry ste sa vrátili z Fínska. Čakali ste, že sa vám bude tak dariť?
Nikdy vopred neviete, či robíte správny krok, ale zatiaľ som spokojný. Nitra však obhajuje titul, a tak som veril, že bude znova bojovať o popredné priečky. Čo sa týka produktivity, to sa nikdy nedá odhadnúť. Som rád, že pomáham tímu, i keď v podstate je jedno, kto robí body… Hlavne, že vyhrávame.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Nitra #Michal Krištof