Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šedivý: S Bielorusmi chýbala iskra, Francúzov sme mali pod kontrolou

Hoci jeho prvoradou úlohou je gólom zabraňovať, po tréningu z Košíc zaskakoval v útoku aj v reprezentácii. Obranca Eduard Šedivý (24) priznáva, že úvod turnaja v Bieli nezachytil slovenských hokejistov v optimálnej forme a najmä rozpoložení.

19.12.2016 05:00
Eduard Šedivý Foto: ,
Eduard Šedivý.
debata

„Som však rád, že sme na zbabraný zápas s Bielorusmi rýchlo zabudli a s Francúzmi ho čiastočne odčinili,“ tvrdí odchovanec senického hokeja.

S akými dojmami ste sa vrátili z Bielu?
Do Švajčiarska sa nám po vysokej prehre v exhibičnom stretnutí s výberom domácej súťaže necestovalo ľahko. Keď sa k tomu pridala nakladačka s Bielorusmi, necítili sme sa veru najlepšie. Bola to náročná situácia, ale sme veľmi radi, že sobotňajší duel s Francúzmi sme zvládli k našej a verím, že i fanúšikovskej spokojnosti.

Ako veľmi sa na tíme podpísala stredajšia prehra s výberom Tipsport Ligy?
Hovorili sme si, že to musíme hodiť za hlavu, ale nejako sa nám to nedarilo. V stredu sme sa snažili hrať naplno, ale stále to bola len exhibícia, v ktorej sa nešlo príliš do tela. Aj keď si to nechcete pripúšťať, taká vysoká prehra vo vás zostane. Najmä keď v hokejovej verejnosti poriadne zarezonovala.

Dá sa z prvého zápasu v Bieli vypichnúť aj nejaké pozitívum?
Pozitívum možno nie, ale z každej prehry sa dá poučiť. Povedali sme si, v čom sa máme zlepšiť. V druhom stretnutí sme povedané dodržali a bolo to vidieť aj na ľade.

V čom bol najväčší problém v dueli s Bielorusmi?
V súbojoch sme boli stále o krok pozadu. Snaha tam bola, ale chýbala nám iskra a nejaký zlom, na ktorom by sme sa mohli chytiť.

Ako ste sa snažili naladiť na súboj o tretie miesto?
Pred súbojom s Francúzmi sa nám lepšie podarilo vyhodiť z hlavy predošlý nevydarený zápas a mysleli sme len na nasledujúci. To rozhodlo. Povedali sme si, čo máme zlepšiť a tentoraz to vyšlo.

Kedy ste si uvedomili, že z toho môže byť jednoznačné víťazstvo?
Od začiatku sme mali stretnutie pod kontrolou, Francúzov sme nepúšťali do šancí. Veľmi sa to podobalo na náš zápas s Bielorusmi, len v obrátenom garde. Korčuliarsky i herne sme boli o krok pred súperom. Všetkých nás mrzelo len to, že sme Denisovi Godlovi nedopriali nulu. Štyri minúty do konca sme už veru nemuseli dostať gól.

V čom sú najväčšie rezervy hry mužstva?
V dodržiavaní taktiky. V druhom zápase to však bolo už aj po tejto stránke oveľa lepšie.

Tak ako v klube, aj v reprezentácii ste hrali nielen v obrane, ale aj v útoku. Veľká zmena?
Samozrejme, bolo to trochu iné. V národnom tíme hráme úplne iný systém než v Košiciach – či som v obrane alebo v útoku. Tréner sa ma počas zápasu s Bielorusmi spýtal, či by som to zvládol, tak som len prikývol, že hádam áno. Verím, že som ho nesklamal.

Čo si želáte pod vianočný stromček?
Darčeky pre mňa nie sú najdôležitejšie. Vždy sa teším najmä na to, že sme všetci spolu doma a užívame si pohodu. Pozrieme si rozprávky, mamina napečie medovníky a vládne sviatočná atmosféra.

Tento rok odohráte ligový zápas aj na Štefana. Neprekáža vám to?
Určite by som bol radšej, keby sme mali voľno. Každému dobre padne užiť si sviatky s blízkymi a trochu si oddýchnuť. No sme profesionáli a musíme sa prispôsobiť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Eduard Šedivý