Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci nastúpia proti Bielorusom s Lacom v bránke

S Jánom Lacom v bránke nastúpi slovenská hokejová reprezentácia na piatkové úvodné stretnutie turnaja Suisse Ice Hockey Challenge proti Bielorusku vo švajčiarskom Bieli.

16.12.2016 11:14
Ján Laco Foto: ,
Ján Laco.
debata

Zverenci trénera Zdena Cígera po bezproblémovom lete do Zürichu a presune do Bielu už vo štvrtok trénovali v miestnej Tissot aréne. Slováci odcestovali do dejiska s poriadnou nádielkou, v stredajšom prípravnom zápase podľahli v Martine výberu Tipsport ligy 1:6.

„Zápas v Martine sme hodili za hlavu. Veľmi sa mi páčilo, ako sa chlapci na tomto tréningu ukázali. Makali naplno a malo to potrebnú šťavu. Na zápas sa tešia a verím, že budeme opäť produkovať hru, ktorá nás zdobila v Nemecku. Bolo cítiť, že sú sústredení a to sú pre mňa podstatné veci,“ povedal tréner Cíger po tréningu podľa oficiálneho webu SZĽH.

Kapitánom tímu bude Vladimír Dravecký a jeho asistentmi Ivan Švarný s Jurajom Mikušom, ktorého čaká premiéra v tejto funkcii. „Určite si tento zápas a aj turnaj zapamätám. Je to veľká zodpovednosť, ale zároveň ma to aj veľmi teší. Ja a aj moji traja spoluhráči zo Sparty Praha Lukáč Cingel, Martin Gernát a Andrej Kudrna sme v stredu v Martine nehrali. S chlapcami sme sa o tom stretnutí porozprávali len ráno pred odletom. Ten zápas je preč a my sme preladili hneď na strunu, podľa ktorej sme hrali v novembri v Augsburgu. Chceme produkovať takú hru, ktorá nás bude zdobiť. Určite sme odhodlaní zdolať Bielorusko,“ zdôraznil odchovanec Dukly Trenčín Juraj Mikuš.

Predvianočný turnaj vo Švajčiarsku je pre slovenskú reprezentáciu druhou previerkou po novembrovom Nemeckom pohári a prvom mieste v Augsburgu. V piatok od 16.15 h Slováci zabojujú o víťazstvo proti Bielorusom a na druhý deň sa v závislosti od výsledkov prvého dňa stretnú vo finále alebo v zápase o tretie miesto s Francúzmi alebo Švajčiarmi.

Zostava SR na piatkový zápas proti Bielorusku (16.15 h):
Laco (Godla) – Marek Ďaloga, Švarný, Gernát, Mikuš, P. Čerešňák, A. Jánošík, Šedivý, Trška – Dravecký, Suja, Juraj Mikúš – Kudrna, Cingel, T. Hrnka – Bortňák, Češík, Matoušek – Macík, B. Mráz, Michal Hlinka

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Laco #Slovensko - Bielorusko #Suisse Ice Hockey Challenge