Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cíger si otestuje Godlu aj Mikúša

Stávka na kontinuitu a len päť zmien. Reprezentačný tréner Zdeno Cíger urobil minimálne zmeny v nominácii na turnaj Suisse Ice Hockey Challenge, ktorý sa uskutoční 16. a 17. decembra v Bieli.

05.12.2016 15:00
Zdeno Cíger Foto: ,
Zdeno Cíger.
debata

Z kádra, ktorý pred mesiacom triumfoval na Nemeckom pohári, vynechal len päticu hráčov. V bránke dostane tentoraz popri skúsenom Jánovi Lacovi namiesto Jaroslava Janusa, ktorý sa v Augsburgu ukázal vo výbornom svetle, príležitosť mladý Denis Godla.

„Denis podáva vo Fínsku dlhodobo dobré výkony, má dobré čísla i záujem reprezentovať. Chceme ho vidieť aj v národnom drese. Inak sme sa snažili zachovať kontinuitu. S Dominikom Graňákom sme boli dohodnutí už na Nemeckom pohári, že ďalšiu akciu vynechá, aby si oddýchol. Michal Čajkovský zase vymenil mužstvo, tak sme sa dohodli poskytnúť mu čas na adaptáciu, aby sa v klube dobre zapísal. Na februárovom Slovakia Cupe by sa mal do kádra vrátiť,“ priblížil Cíger zmeny pre facebookovú prezentáciu Slovenského zväzu ľadového hokeja.

Aj v útoku nastali len dve zmeny. Namiesto Bortňáka s Haščákom, ktorého zastavil otras mozgu, dostanú príležitosť overený Marek Bartánus a skúsený Juraj Mikúš, ktorý by si mal pod Cígerom odkrútiť vo Švajčiarsku debut.

Ešte pred zápasmi v Bieli odohrajú slovenskí hokejisti exhibičný prípravný duel proti výberu Tipsport Ligy. V stredu 14. decembra sa v ňom musí tréner národného mužstva zaobísť bez hráčov Sparty, ktorí majú deň predtým povinnosti v Lige majstrov.

„Nastúpime s troma päťkami, rovnako ako náš súper. Nechceli sme chalanov príliš naháňať po ich zápase v CHL. Takto sa k nám pripoja až v stredu večer. Po Nemeckom pohári panovala v mužstve dobrá nálada a pozitívna energia. Dúfam, že sa nám ich podarí zachovať a udržať si aj nasadenie i odhodlanie dosiahnuť čo najlepší výsledok. Ako tréner mám vždy najvyššie ciele,“ dodáva Cíger.

Slováci sa v Bieli predstavia najskôr v piatok 16. decembra o 16.30 s Bie­loruskom. O deň neskôr ich čaká finále alebo duel o tretie miesto. Okrem Slovenska a Bieloruska sa na turnaji predstavia domáci Švajčiari a Nóri.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #Zdeno Cíger