Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Tomáš Hrnka: Risk vyšiel. Nechcel som urobiť krok späť

Úvod sezóny bol pre neho veru psychicky poriadne náročný. Počas mesačnej skúšky musel presvedčiť, že si v Plzni zaslúži zmluvu na celý ročník. Nedarilo sa mu však podľa predstáv a navyše, jeho nový zamestnávateľ vstúpil do ligy veľmi zle.

05.11.2016 07:42
Tomáš Hrnka Foto: ,
Tomáš Hrnka.
debata

Na reprezentačný zraz hokejistov pred Nemeckým pohárom však prišiel Tomáš Hrnka už dobre naladený a s úsmevom na tvári. Potešila ho nominácia od trénera Zdena Cígera, zlepšené výkony Plzne pred prestávkou (tri výhry z ostatných štyroch zápasov) i fakt, že s ním klub – i keď nakoniec až po dvoch skúšobných kontraktoch – podpísal zmluvu do konca sezóny.

„Vždy som rád, keď dostanem pozvánku do národného tímu. Teší ma, že mi tréner Cíger dôveruje. Snažím sa hrať vždy tak, aby ma zavolali aj na ďalšiu akciu. Nemám však pocit, že by som patril medzi skúsenejších chalanov. Každý, kto tu je, už predsa musí mať za sebou niečo odohraté,“ naznačuje skromne.

Zodpovednými výkonmi v Košiciach i v rámci prípravných turnajov počas minulej sezóny si 24-ročný rodák z Nitry v máji vyslúžil nomináciu na majstrovstvá sveta do Ruska. Na šampionáte však stihol odohrať len tri zápasy. V súboji s Nemeckom si zranil kľúčnu kosť a záver vystúpenia slovenského tímu už dopozeral doma pri televíznej obrazovke.

„Najviac mi v pamäti utkvel nás posledný zápas s Američanmi. Škoda, že chlapci nevyhrali v riadnom hracom čase. Neboli ďaleko od postupu do štvrťfinále,“ spomína.

Zranenie mu skomplikovalo aj prípravu na aktuálny ročník i podpis novej zmluvy. V Košiciach oznámil, že sa chce posunúť do lepšej súťaže, no ponuky sa príliš nehrnuli.

„Boli tam nejaké zo Slovenska, ale čakal som na záujem zo zahraničia. Priorita bola ísť preč. Nechcel som spraviť krok späť, i keď moje rozhodnutie bolo trochu riskantné. Čakal som do poslednej chvíle a teraz som, kde som chcel byť. Či som sa rozhodol správne, sa definitívne ešte len ukáže, ale priebežne som spokojný,“ tvrdí.

Možnosť okúsiť českú extraligu sa ukázala po zranení Miroslava Preisingera. Plzeň hľadala náhradu a ponúkla Hrnkovi mesačný kontrakt. „Dlhšie som bol bez klubu, takže som bol rád, že môžem ísť na skúšku. Po zranení z MS som sa nestihol pripraviť tak, ako som chcel. Cítil som kondičný deficit, ale ako-tak som to už dohral. Som rád, že som to zvládol a ostávam v Plzni do konca sezóny,“ vysvetľuje.

Po prvom mesiaci však ešte v klube nemali istotu a volili formu predĺženia skúšky. Neváhal vtedy, či ostať alebo odísť?

„Sám som so sebou nebol spokojný. Úplne som chápal, že si ma potrebujú otestovať ešte viac. Pár dní dozadu mi však oznámili, že sú spokojní… Momentálne som spokojný aj ja. Pomohlo mi aj to, že ma z centra vrátili na krídlo, kde mi to pasuje viac,“ pousmeje sa.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Hrnka