Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mladí Slováci si spravili veľkú hanbu. S rovesníkmi z Ruska prehrali 0:11!

Slovenská hokejová reprezentácia do 16 rokov utrpela vo svojom druhom stretnutí na turnaji o Pohár prezidentského športového klubu v bieloruskom Minsku vysokú prehru 0:11 od rovesníkov z Ruska.

04.11.2016 17:02
hokej, Slovensko, fanúšikovia Foto: ,
Ilustračné foto
debata (5)

Súpera posadili na koňa tri využité presilovky, po ktorých bolo 3:0, do konca úvodnej tretiny skórovali ešte štyrikrát. V druhej dvadsaťminútovke sa ruský gólostroj spomalil, v slovenskej sieti skončili iba dva puky rovnako ako v záverečnej časti, v ktorej na 10:0 upravil Daniel Bucajev, skóre zápasu uzavrel svojím druhým gólom v stretnutí najlepší hráč ruského tímu, obranca Michail Stichanovskij.

Slováci vyšli strelecky naprázdno, za najlepšieho ich hráča vyhlásili takisto zadáka Michala Ganza.

Výber posilnený štyrmi hráčmi ročníka 2000 v piatok zdolal o rok starších Bielorusov 3:2, účinkovanie na turnaji uzavrie sobotňajším stretnutím s lotyšskou sedemnástkou so začiatkom o 11.00 h SEČ. Vlani Slováci skončili na poslednom štvrtom mieste.

Výsledky – piatok:
Bielorusko „17“ – Lotyšsko „17“ 7:2 (4:0, 1:0, 2:2)
Rusko „16“ – Slovensko „16“ 11:0 (7:0, 2:0, 2:0)

Hlas (zdroj: web SZĽH):

Tomáš Pšenka (tréner SR „16“): „Niet sa na čo vyhovárať, zlyhali sme prakticky po všetkých stránkach. Zodpovednosť za výsledok je kolektívna. Súper bol všestranne lepší, ale mohol to mať o to ťažšie, keby naši hráči urobili aspoň to, na čo majú. Treba im však uznať, že sa napriek krutému vývoju stretnutia nepoddávali, usilovali sa niečo s výsledkom urobiť. Od prvej prestávky aspoň pridali na korčuľovaní, Volko, Melcher i Čederle mali celkom slušné šance, ale v zakončení im chýbal dôraz. Je pravda, že sme mali v nohách náročný štvrtkový zápas s Bielorusmi a o necelých 20 hodín sme nastupovali na tento duel, ale o sily fyzické i psychické nás oberali vylúčenia. Navyše prvé tri góly strelil súper pri našom oslabení. Príchod brankára Hlavaja a jeho niekoľko skvelých zákrokov síce povzbudili hráčov v poli, ale na slušnejší výsledok to nestačilo.“

5 debata chyba