Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Haščák: Lepších fanúšikov než v Brne som ešte nezažil

Predošlú sezónu mu pokazilo nepríjemné zranenie - odtrhnutý brušný sval. Pauzoval preto aj v národnom tíme. V lete vymenil Karlove Vary za Brno a v úvode nového ročníka sa mu darí.

23.09.2016 11:00
Marcel Haščák Foto: ,
Marcel Haščák.
debata

V piatich zápasoch získal šesť bodov (2+4). „V Brne sa cítim veľmi dobre. Vyšiel nám vstup do sezóny. Vyhrali sme prvé štyri zápasy a až v piatom sme doma podľahli Vítkoviciam po nájazdoch,“ pochvaľuje si hokejový útočník Marcel Haščák (29).

Ako sa vám pozdáva nový klub?
Máme výborný, kvalitou nabitý tím. Azda najkvalitnejší, v akom som doteraz hral. Bol som aj v KHL, ale tu sú v kabíne ozaj zvučné mená a vynikajúci hráči. Teraz už záleží len na tom, ako sa zladíme a ako ďaleko to dotiahneme. Momentálne nastupujem vo formácii s Němcom a Zaťovičom a darí sa nám. Snúbenica – skoro manželka (smiech) je tu so mnou a vytvára mi potrebnú domácu pohodu. Všetko funguje ako má, o všetko mám postarané (smiech).

Čo hovoríte na povestných brnianskych fanúšikov?
Radosť hrať pred nimi. Zažil som vynikajúcich priaznivcov v Rige, ale mám pocit, že Brňania ich už za ten krátky čas prekonali. V príprave som hrávali pred azda päťtisíc ľuďmi, čo som predtým nikde nezažil. Všetci kričia, povzbudzujú a chodia aj na každý zápas na ľade súpera. Neviem, koľko ich príde, ale je ich tam vždy dosť a je ich aj poriadne počuť. Sú vynikajúci.

Začali ste výborne, ale v nedeľu ste nedali Vítkoviciam ani gól. Zaskočil vás súper?
Aj to sa stáva. Súper dobre bránil. Dovtedy sa nám darilo strieľať aj nejaké ľahké góly, ale s Vítkovicami nám chýbal i kus šťastia. Aj ja som mal na hokejke dva góly a nič z toho. Fanúšikovia nás však povzbudzovali a hnali až do konca. Nájazdy sme nezvládli, ale tie sú vždy lotéria.

Aké sú ambície klubu?
Chceme robiť radosť divákom a vyhrávať. Musíme hrať taký hokej, aký sa divákom páči. O titule nahlas nikto nehovorí, v Brne sú všetci veľmi skromní. No nič to nemení na fakte, že chceme vyhrať každý zápas a vyťažiť z tohto kádra maximum.

Čo vaše osobné ciele?
Rozhodne túžim odohrať lepšiu sezónu, než bola predošlá, utvárať šance spoluhráčom a strieľať góly. Kľúčové bude, aby sa mi vyhli zdravotné problémy. Samozrejme, rád by som sa plnohodnotne vrátil aj do národného tímu. Vlani som sa po pozvánke zranil… Urobím všetko preto, aby som bol v reprezentácii dôležitý článok mužstva. Ak to vyjde, potom môžem myslieť aj na MS.

Koncom augusta ste v netradičnom termíne odohrali víťazný zápas s Rakúskom. Bol váš prvý pod vedením trénera Zdena Cígera. Dobrý odrazový mostík?
Sezóna je dlhá, ten zápas ešte veľa nenapovedal, no bolo príjemné nastúpiť v ňom. Rakúšania mali pokope dobrý tím, my sme mali mužstvo poskladané skôr z neznámych nováčikov. No odohrali sme to dobre a vyhrali. Každému taký zápas čosi dá.

Prečo ste v lete vymenili pôsobisko?
V Karlových Varoch som mal zmluvu len na osem mesiacov, a tak som chcel podpísať nový kontrakt čo najskôr. S Brnom sme sa dohodli rýchlo. Hokej tu robia na špičkovej úrovni, celé mesto ním žije a klub má aj najvyššie ambície.

Máte čas sledovať aj zápasy Svetového pohára?
Pozerám len zostrihy, na celé zápasy nemám čas. Hráme takmer každý druhý deň, medzitým sú tréningy a v noci radšej spím (smiech). Tie zápasy lákajú, aj by som si ich pozrel, ale sú pre mňa neskoro večer. Musím sa plne sústreďovať na vlastné stretnutia. V Toronte sa zatiaľ potvrdzuje, že Kanada má ozaj vynikajúci tím.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marcel Haščák #Kometa Brno