Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Cíger: Ak hráč nebude mať motiváciu, končí

Hoci musel tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Zdeno Cíger spraviť až päť zmien v nominácii na krátky dvojdňový zraz v Bratislave, ktorý vyvrcholí stredajším prípravným zápasom vo Viedni proti domácemu Rakúsku (20.20 h), na situáciu hľadí z pozitívnej stránky.

23.08.2016 17:15
Zdeno Cíger Foto: ,
Zdeno Cíger.
debata

„Naskytla sa nám obrovská príležitosť vidieť v akcii viacero iných hráčov, ktorých by sme teraz nezavolali. Ospravedlnení majú svoje povinnosti v kluboch, nie je asociačný termín, takže na nich nemôžeme tlačiť. Rešpektujeme to a sme vďační za tých, ktorí prišli,“ skonštatoval 46-ročný kormidelník.

Kapitánom na medzinárodnej scéne málo ostrieľaného výberu bude 31-ročný krídelník českého Třinca Vladimír Dravecký. „Patrí medzi najstarších a najskúsenejších hráčov. Jeho asistentmi budú Ivan Ďatelinka a z mladších hráčov Tomáš Hrnka, ktorý už s nami absolvoval nejaké zápasy aj svetový šampionát,“ prezradil Cíger.

Kouč priznáva, že za pár desiatok hodín sa toho s tímom nedá veľa stihnúť. „V rýchlosti si povieme, čo od hráčov budeme žiadať. Sú to hektické chvíle, keď sa snažíte za taký krátky čas ukázať systém, základné veci. Je to na nich, ako to zvládnu v samotnom zápase,“ povedal Cíger.

Hoci je iba august a hokejisti ešte v kluboch ani poriadne neodštartovali sezónu, už teraz sa môže začať boj o nomináciu na majstrovstvá sveta 2017. „Chceme skúšať mladých hráčov, nech zbierajú skúsenosti. Majú motiváciu, aby sa ukázali. Aj takýto krátky blok s jedným duelom je príležitosť. Či len tréning alebo zápas, musia ukázať to najlepšie, čo je v nich. Ak ma hráč niečím zaujme, zavolám ho aj na ďalšiu akciu. Keď sa na to vykašle a nebude mať motiváciu, končí. Je to teda obrovská šanca,“ tvrdí Zdeno Cíger.

V utorok ešte nepovedal, kto z dvojice Branislav Konrád, Samuel Baroš odštartuje stredajší duel. Zrejme sa brankári prestriedajú. K Rakúšanom, na ktorých v lotyšskej Rige čaká v úvode septembra kvalifikácia o postup na OH 2018, poznamenal: „Budú v plnej sile, doma, takže k tomu musíme pristúpiť zodpovedne.“

Nominácia:
Brankári: Samuel Baroš (HKM Zvolen, 4 zápasy/0 gólov), Branislav Konrád (HC Olomouc/ČR, 14/0)
Obrancovia: Peter Čerešňák (HC Plzeň 1929/ČR, 33/2), Ivan Ďatelinka (HC'05 Banská Bystrica, 9/0), Martin Gernát (HC Sparta Praha/ČR, 0/0), Andrej Hatala (Dukla Trenčín, 3/0), Lukáš Kozák (HC Oceláři Třinec/ČR, 18/0), Mislav Rosandič (HC Slovan Bratislava/KHL, 3/0)
Útočníci: Miloš Bubela (Utica Comets/AHL, 0), Matej Češík (HC'05 Banská Bystrica, 2/0), Lukáš Cingel (HC Sparta Praha/ČR, 5/0), Vladimír Dravecký (HC Oceláři Třinec/ČR, 52/10), Jakub Gašparovič (Dukla Trenčín, 9/3), Marcel Haščák (HC Kometa Brno/ČR, 59/5), Tomáš Hrnka (HC Košice, 15/2), Patrik Koyš (MHC Martin, 0/0), Radoslav Macík (HK Nitra, 3/1), Lukáš Paukovček (HK Nitra, 3/1), Samuel Petráš (Slovan Bratislava/KHL, 0/0), Radovan Puliš (HKM Zvolen, 5/0)

Do Rakúska ideme vyhrať, vraví kapitán

Vladimír Dravecký si v hokejovej reprezentácii Slovenska odkrútil už 52 stretnutí a nastrieľal 10 gólov, ale v stredajšom stretnutí vo Viedni proti Rakúsku (20.20 h) bude mať prvý raz na drese kapitánske „céčko“.

„Je to síce iba jeden zápas, ale aj tak si myslím, že veľmi dôležitý. Musíme sa ukázať pred sezónou v dobrom svetle. Do Rakúska ideme vyhrať, s nijakým iným cieľom,“ odhodlane skonštatoval 31-ročný útočník českého Třinca, ktorý patrí medzi najstarších hráčov vo výbere Zdena Cígera. „Budem sa snažiť ísť príkladom. Musíme sa trochu zohrať, dať do toho všetko a podať dobrý výkon. Poznal som takmer všetkých hráčov – okrem niektorých mladších. Samozrejme, som pripravený na pozíciu lídra. Kapitánom som ešte nebol, iba asistentom. Prísť do reprezentácie je vždy česť. Chcem predviesť čo najlepší výkon a pomôcť mužstvu,“ doplnil krídelník.

Aj 28-ročný brankár Branislav Konrád, ktorý tak isto ako Dravecký nechýbal na májovom svetovom šampionáte v Rusku, očakáva, že Slováci absolvujú v stredu v rakúskej metropole dobrý zápas.

„Nečaká na nás nič jednoduché. Stretávame sa iba deň pred stretnutím, ale keď do toho každý dá všetko, verím, že to pre nás dobre dopadne. Rakúšanom pripravujúcim sa na olympijskú kvalifikáciu o niečo ide, berú to veľmi zodpovedne,“ upozornil skúsený gólman, na ktorého už vo štvrtok čaká zápas v drese svojho HC Olomouc. Dá sa očakávať, že v stredu vo Viedni sa so Samuelom Barošom zo Zvolena v bránke prestriedajú. Infoboxík v článku

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #Zdeno Cíger #Vladimír Dravecký