Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sekera: Sezóna? Bola ako na horskej dráhe

V máji bol prvý raz kapitánom národného tímu na majstrovstvách sveta a o tri mesiace premiérovo zvíťazil v ankete Hokejista roka. Andrej Sekera (30) sa stal len tretím obrancom, ktorý triumfoval v hlavnej kategórii tradičnej ankety.

23.08.2016 17:08
Andrej Sekera Foto: ,
Andrej Sekera.
debata

Pred ním sa to podarilo Ľubomírovi Višňovskému a štyrikrát Zdenovi Chárovi. Jeden z lídrov Edmontonu v NHL nazbieral v základnej časti v 81 stretnutiach 30 bodov (6+24), Oilers sa však vôbec nedarilo, keď v Západnej konferencii obsadili poslednú priečku. Na šampionáte v Petrohrade bol najlepším mužom výberu Zdena Cígera.

O triumfe v ankete

Je to pre mňa veľká pocta a česť zaradiť sa do skupiny chalanov, ktorí vyhrali anketu predo mnou. Beriem to ako ďalšiu motiváciu do tvrdej roboty, ktorá ma ešte čaká. Zároveň je to akási odmena za to, čo som v predošlých rokoch pre hokej urobil. Vôbec som nepremýšľal nad tým, či by som mohol tento rok vyhrať a kto z nás mal akú sezónu. Vždy sa sústreďujem len na hokej. Ocenenia sú pre mňa len nejaký bonus navyše, ktorý poteší.

O predošlej sezóne

Bola všelijaká. Dobrá aj zlá, tak trochu hore-dole. Ako na horskej dráhe. Po príchode do Edmontonu ma čakalo nové mužstvo a nové prostredie. Musel som si zvykať. Rovnako v reprezentácii boli okolo mňa noví chalani. Nebolo to zlé, ale určite to mohlo byť aj lepšie.

O najbližších ročníkoch ankety

Vôbec si nemyslím, že by teraz mali prísť roky, keď budem vyhrávať už len ja alebo Tomáš Tatar. Starší chalani majú pred sebou ešte stále dosť hokejových rokov a sú to stále vynikajúci hráči, takže to nebude ľahké ani v nasledujúcich rokoch. Každý chceme hrať vždy čo najlepšie. Kto získa ocenenie, je vždy vo hviezdach. O tom vždy rozhodnú hlasujúci. Štatistiky príliš nemám v merku, ale teší ma, že som len tretí obranca s víťazstvom v ankete.

O chýbajúcom galavečere

Žiadne veľké fanfáry nepotrebujem. Nerobím z toho žiadnu vedu. Úplne stačí skromné posedenie, kde ocenia víťazov. Počuli sme, že na zväze sa snažia vymyslieť niečo nové. Tento rok to ešte nevyšlo, azda na budúci nás niečím príjemne prekvapia.

O šampionáte v Petrohrade

Mám naň pekné spomienky. Boli sme vynikajúca partička. Snažili sme sa hrať najlepší hokej. Raz to vychádzalo viac, inokedy menej. Taký je však šport. Nemôžem na chalanov povedať jediné krivé slovo. Bola to výborná skúsenosť pre celé mužstvo i mňa v pozícii kapitána. Viem sa od toho odraziť. Čo nám chýbalo do štvrťfinále? Gól či dva…

O kapitánskom céčku

Snažím sa byť líder bez ohľadu na to, či mám na drese áčko, céčko alebo nič. Chcem byť príklad pre spoluhráčov a vyhecovať ich nielen slovami, ale najmä výkonmi. Tak to robí asi každý.

O príprave na novú sezónu

Keďže nás čaká Svetový pohár, začal som skôr chodiť na ľad, ale inak som nemenil nič. Stále ešte trénujem aj na suchu, ale dva týždne už i na ľade. Dostávam sa do toho. Uvidíme, aké to bude, keď sa stretneme v kempe tímu Európy. Dovolenka bola – ako vždy – krátka (smiech). Bol som pri mori a oddýchol som si aj doma na Slovensku.

O Svetovom pohári

Kemp začíname 4. septembra v Quebecu, po týždni sa presunieme do Montrealu a potom už do Toronta, kde to celé vypukne. Máme len zopár spoločných tréningov, prípravných zápasov a pôjdeme do toho. Ambície? Na všetko sa vždy pozerám pozitívne. Musíme vyhrať prvý zápas a potom pôjdeme ďalej. Je to celé trochu divné, keďže budem súčasťou zmiešaného tímu, ale je nás tam dosť Slovákov, čo je plus. Nepochybujem, že každý bude chcieť hrať naplno pre mužstvo. Takže v tom nevidím problém.

O novej sezóne v Edmontone

Verím, že skončíme lepšie ako minulý rok (úsmev). Dúfam, že sa dostaneme do play off a tam je možné všetko. Najmä nech sa nám vyhýbajú zranenia a bude to v poriadku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Sekera