Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kohútova vízia: Šatan ako koordinátor národných výberov

Novozvolený prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Martin Kohút sa krátko po nástupe do funkcie netajil tým, že chce využiť skúsenosti a meno Miroslava Šatana v prospech slovenského hokeja.

10.07.2016 11:45
martin kohút, szľh Foto: ,
Martin Kohút na kongrese SZĽH.
debata

Konkrétne navrhoval ho na post generálneho manažéra reprezentačného „áčka“. Mesiac po svojom zvolení Kohút pre denník Šport spresnil, ako si predstavuje pôsobenie kapitána majstrov sveta a víťaza Stanleyho pohára pri reprezentácii. Vravel, že si ho vie predstaviť ako koordinátora či riaditeľa práce pri všetkých slovenských národných tímoch. Nie teda ako manažéra priamo v A-tíme SR.

„Je pre mňa veľká manažérska výzva získať Mira Šatana a využiť jeho bohaté skúsenosti. Mal už viacero ponúk z domova, ale nevzal ich. Keďže hráčov máme rozlezených po celej Európe, potrebujeme vytvoriť systém a prepojenie medzi všetkými reprezentačnými výbermi. Od Šatana očakávam, že by mohol priniesť to najlepšie z toho, čo zažil, do nášho prostredia,“ uviedol Kohút pre Šport.

V rozsiahlejšom rozhovore sa prvý muž slovenského hokeja zmienil aj o svojej predstave nového zaradenia Róberta Pukaloviča v štruktúrach zväzu. Bývalý skvelý obranca doteraz pracoval ako generálny sekretár SZĽH, ale Kohút má s ním iný zámer.

„Róbert rozumie súťažiam a vie ich riadiť. Doterajší športový riaditeľ Roman Štamberský sa stal členom výkonného výboru a už nemôže byť zväzovým pracovníkom. Práve jeho miesto by mohol zaujať Pukalovič. Chcem, aby bol väčšinou v teréne a aspoň raz do roka navštívil každý klub. Musí existovať kontakt medzi zväzom a hnutím,“ skonštatoval Kohút.

Na otázku, ako to bude s uvoľnenou pozíciou generálneho sekretára, 45-ročný ambiciózny manažér pre Šport odpovedal: „Hľadáme nového generálneho sekretára, do výberového konania sa prihlásili dvaja ľudia. Mená neprezradím. Výkonný výbor ho schváli 15. júla.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Miroslav Šatan #Martin Kohút