Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sersen: Ideálne by bolo vyhrať prvé štyri zápasy

Po dlhých týždňoch driny prichádza odmena v podobe prvého stretnutia. Šampionát odštartoval už v piatok a Slováci doň vstúpia v sobotu predpoludním súbojom proti nováčikovi z Maďarska.

07.05.2016 08:00
Michal Sersen Foto: ,
Michal Sersen.
debata

„Už sa naň veľmi tešíme. Niektorí chalani sú tu od začiatku prípravy, ktorá bola náročná a dlhá. Konečne začína to, kvôli čomu sme všetko doteraz absolvovali,“ neskrýva radosť reprezentačný obranca Michal Sersen.

O Maďaroch vieme minimum

Asistent kapitána Andreja Sekeru nastúpi v Petrohrade už na svoje piate majstrovstvá sveta a má na konte aj striebro z Helsínk 2012, ale skúsenosti s maďarským hokejom nemá žiadne.

„Priznám sa, neviem o Maďaroch prakticky nič. Netuším, akých tu majú hráčov. Rozprávať sa o nich budeme až na mítingu. To však nemení nič na fakte, že musíme byť vnútorne stopercentne presvedčení, že ich zdoláme. Inak by sme tu nemali čo robiť. Veríme v silu nášho mužstva, ktorá tkvie najmä v kolektíve. Od prvého po posledného chalana je každý pripravený podať koncentrovaný a stopercentný výkon, všetko podriadiť mužstvu,“ vravel 30-ročný rodák z Gelnice.

Súboj s Maďarskom vnímajú slovenskí fanúšikovia citlivo. Prípadné zakopnutie si nepripúšťajú ani hráči. Obzvlášť, keď ide o úvodný súboj na šampionáte.

„Prvý zápas je vždy veľmi dôležitý. Či je lepšie alebo horšie mať na začiatok slabšieho súpera, to nikdy dopredu neviete. No ak chceme byť v turnaji úspešní, tak prvý duel musíme zvládnuť. Výhra nám pomôže do ďalších bojov. Každé víťazstvo je dobré, mužstvo ním rastie a zlepšujú sa jeho výkony,“ približuje Sersen.

Náročný úvod musíme zvládnuť

Slováci odohrajú v Petrohrade trikrát dva zápasy v priebehu dvoch dní a na úvod ich čaká extrémne porcia štyroch stretnutí za päť dní.

„Je to náročné, lebo s takýmto systémom sa človek málokedy stretne. Program je nahustený, navyše začíname až v druhý hrací deň. Treba sa na súboje maximálne koncentrovať a všetko podriadiť úspechu. Dôležitá je dobrá regenerácia aj strava, všetko spolu súvisí,“ naznačuje. Je nahustený program viac psychickou či fyzickou záťažou?

„Pokiaľ sa vyhráva, tak je to psychicky v poriadku. Všetko vždy závisí od výsledkov a hry, od nich sa odvíja mentálna stránka. Fyzicky sme pripravení na to, čo nás čaká. Zvládneme to,“ dodáva odhodlane.

Od soboty do stredy Slováci postupne vyzvú Maďarov, Francúzov a po dni voľna Nemcov a Bielorusov. Koľko bodov v nich musia získať, aby mohli reálne pomýšľať na postup do štvrťfinále?

„Ideálne by bolo všetky štyri vyhrať. No netreba mať ani prehnané očakávania, stať sa môže čokoľvek. Úvod je veľmi náročný. Bielorusi a Nemci majú tiež kvalitné mužstvá. Pokojne môžeme nejaké body stratiť. Rovnako ich však môžeme získať aj so silnejšími výbermi Fínska, USA či Kanady. Na takomto dlhom turnaji vám nemusí vyjsť jeden zápas, ale ešte to môžete dobehnúť v ďalšom. Čaká nás sedem dôležitých stretnutí,“ myslí si Sersen.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Sersen #MS 2016 v hokeji