Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jaroš má prísť šťastný, Mikuš si neurobiť hanbu. Švarní budú škrtať dni

Dva dni voľna strávil každý najlepšie ako vedel. Niektorí oddychovali doma s rodinou či kamarátmi, iní sa venovali čerstvému prírastku do rodiny, ďalší si zas odskočil na chatu vyvetrať hlavu.

03.05.2016 19:00
juraj mikuš, repre Foto: ,
Juraj Mikuš na reprezentačnom zraze.
debata

Slovenskí hokejisti mali v nedeľu a pondelok posledné voľné dni pred odchodom do Petrohradu. Azda všetci sa snažili myslieť na hokej čo najmenej, ale vyhnúť sa mu úplne nebolo reálne.

Mikuš dohliadal na stavbu

Manželia Mikušovci čakajú v auguste prvého potomka. Aj preto boli pre nich vzácne aj dva dni, ktoré mohli po sobotňajšej generálke s Dánskom (3:1) stráviť spoločne. Zdržiavali sa najmä na stavbe ich nového domčeka.

„Pomaličky nám ho dokončujú. Počas sezóny nie je veľa času, tak sme teraz trošku behali okolo. Do žiadnej roboty som sa však nezapájal, aby to nedopadlo inak, ako má,“ usmieva sa Juraj Mikuš. V sobotu večer sa spolu s manželkou Jankou boli pozrieť na stavanie mája. „Bolo fajn, že sme si pred odletom do Ruska ešte trošku oddýchli a strávili čas s rodinkou. Veď nás čakajú náročné tri týždne. Manželka mi pri rozlúčke zaželala, aby som si šampionát užil a neurobil hanbu,“ dodáva dobre naladený 27-ročný obranca.

Jaroš si rád doprial dve cesty na východ

Benjamínok Cígerovho výberu Christián Jaroš zamieril v sobotu domov do Košíc, kde ho čakali rodičia i dvaja verní štvornohí priatelia – anglický buldog a americký staford.

„Cesta domov nie je najkratšia, ale kvôli rodine sa vždy vyplatí merať ju. Rodičia sa spolu so mnou radovali, že som sa dostal do nominácie a zapriali mi, aby sa nám darilo celému mužstvu aj mne osobne. Nech sa vrátim domov šťastný a zdravý. Odskočili sme si na našu chatu, kde sme grilovali mäsko a zabával som sa so psami. Keď sa po dlhšej dobe vrátim, skáču po mne ako zbláznení,“ prezradil 20-ročný obranca Luley.

Aj Peter Cehlárik, ktorý pôsobil s Jarošom vo Švédsku, strávil voľno s rodičmi. „Mamina mi v nedeľu urobila na obed halušky. Rodičia sú jednoznačne moji najväčší fanúšikovia. Ďakujem im za všetku drinu, ktorú robili kvôli mne. Chcú ma vidieť hrať na šampionáte čo najviac a prajú nám úspech. O góloch sme sa nebavili,“ naznačí útočník, ktorý to v budúcej sezóne vyskúša v zámorí v drese Bostonu.

Okrem rodičov venoval čas aj bývalým spoluhráčom zo žilinských mládežníckych tímov. „Nebolo veľa času, takže reč sa zväčša zvrtla na hokej. Pýtali sa, ako to vyzerá v seniorskom národnom tíme a aké boli zápasy. Na iné témy príde čas až po návrate domov,“ dodáva.

U Švarných budú odškrtávať dni

Druhý najstarší hráč slovenského mužstva Ivan Švarný sa venoval, pochopiteľne, najmä deťom. Popri tom si našiel čas aj na pokosenie trávnika doma v Nitre.

„V nedeľu sme ostali v Bratislave, na Čiernej Vode bola nejaká akcia – koníky a rôzne atrakcie pre deti. Strávili sme tam takmer celý deň a večer sa vrátili do Nitry. V pondelok sme vybrali deti skôr zo škôlky a tiež trávili čas spoločne. V utorok som ich zaviedol do škôlky a vybral sa do Bratislavy,“ priblížil 31-ročný obranca.

Päť a polročná dcérka Viktória je na pravidelné odlúčenie od tata zvyknutá pre jeho pôsobenie v KHL. „Vie, že teraz budem preč ešte dlhšie než počas sezóny, keď letíme na sériu zápasov u súperov. Manželka vyrobí kalendárik a spoločne potom odškrtávajú dni a tešia sa na môj návrat,“ dodáva.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #reprezentácia #Ivan Švarný #Juraj Mikuš #Christián Jaroš #MS 2016 v hokeji