Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Meszárošovi pribudli pred MS starosti. Novosibirsk už s ním neráta

Kým ostatní slovenskí hokejisti po sobotňajšom triumfe nad Dánskom prichádzali medzi novinárov na rozhovory tradične v dresoch či tričkách, obranca Andrej Meszároš všetkých zaskočil. Pred kamery totiž predstúpil v goralskom klobúku.

01.05.2016 14:20
Andrej Meszároš Foto: ,
Slovenský reprezentant Andrej Meszároš.
debata

„Začali sme takú tradíciu. Po víťaznom zápase ho vždy niekto dostane. Po sobotňajšom súboji si chlapci zvolili mňa, tak som si dal klobúčik. Po najbližšom víťaznom súboji ho zase ja môžem odovzdať niekomu, o kom si budem myslieť, že hral v našom tíme najlepšie. Dúfam, že pôjde ďalej veľmi skoro a bude meniť majiteľa každý zápas,“ prezradil skúsený bek na margo pokrývky hlavy. Rodák z Považskej Bystrice ani na okamih neváhal, keď mal prezradiť autora tohto nápadu. „Klobúk som dostal od Ivana Švarného, takže asi je to jeho myšlienka. Možno to vymysleli s kapitánom Andrejom Sekerom,“ informoval s úsmevom 30-ročný zadák.

Andrej Meszároš nechýba v 25-člennej nominácii slovenskej hokejovej reprezentácie na majstrovstvá sveta v Rusku. Bude to preňho štvrtý seniorský svetový šampionát, v minulosti na tomto fóre štartoval aj v rokoch 2004, 2006 a 2015. Slováci sa na MS 2016 predstavia v základnej B-skupine v Petrohrade, úvodný duel absolvujú v sobotu 7. mája o 11.15 h SELČ proti Maďarom. To bude prvá príležitosť, keď bude môcť Meszároš odovzdať goralský klobúk niektorému zo spoluhráčov.

Novosibirsk už s ním neráta

Slovenský obranca Andrej Meszároš nefiguruje na sezónu 2016/2017 v plánoch ruského hokejového klubu Sibir Novosibirsk. Účastník KHL to oznámil na svojom webe, na ktorom priniesol zoznam odchádzajúcich hráčov.

Na klubovej úrovni v minulosti pôsobil v Trenčíne, Ottawe, Tampe Bay, Philadelphii, Bostone a Buffale. Za Sibir nastúpil v súťažnom ročníku 2015/2016 v základnej časti Kontinentálnej hokejovej ligy v 28 zápasoch a dosiahol bilanciu 3+9, v play-off mal v 9 stretnutiach produktivitu 1+3.

debata chyba
Viac na túto tému: #reprezentácia #KHL #NHL #Andrej Meszároš #Sibir Novosibirsk