Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jaroš dúfal v nomináciu, Bartánusov narodeninový dar otcovi

Pred rokom pri záverečnom reze kádrom trénera Vladimíra Vůjtka zostal mimo hru mladý obranca Christián Jaroš a po vyradení z mužstva krátko pred majstrovstvami sveta len veľmi ťažko schovával sklamanie, smútok, ľútosť či úzkosť.

01.05.2016 10:20
Christián Jaroš Foto: ,
Slovenský hokejista Christián Jaroš.
debata

O jednu sezónu neskôr už 20-ročný Košičan nechýba v definitívnej nominácii na svetový šampionát, takže v rovnakej fáze má úplne iné pocity.

„Vyraďovanie som si už absolvoval pred rokom. Keď teraz tréner oznamoval v kabíne nomináciu, tak som sa nebál. Bral som to tak, že ma buď vezme, alebo nie. V konečnom dôsledku ma veľmi potešilo, že idem na MS,“ zneli prvé slová beka švédskeho tímu Lulea HF. Do aprílovej prípravy národného mužstva sa Jaroš zapojil až v druhej polovici, predtým mal klubové povinnosti. „Zápasy vo Francúzsku boli pre mňa dosť ťažké, tam som nehral dobre a ‚nešli mi nohy‘. Teraz proti Dánom som sa cítil lepšie,“ pokračoval mladý zadák.

Zaujímavosťou je, že tréner Zdeno Cíger nominoval na šampionát všetkých hráčov, ktorí odohrali záverečný prípravný zápas v sobotu proti Dánom (3:1) s výnimkou útočníka Petra Cehlárika (v sobotu nehral a ide na MS). „Netušil som, či pôjdem na MS, ale dúfal som,“ poznamenal Jaroš, ktorý na šampionát odcestuje aj s klubovým spoluhráčom – útočníkom Cehlárikom. „Je to pekné, že ideme obaja z klubu. Vo Švédsku sme spolu strávili tri roky. Som rád aj zaňho,“ doplnil Jaroš.

Premiérovo na seniorské MS cestuje aj útočník Marek Bartánus, ktorý v sezóne 2015/2016 hral na klubovej úrovni v HC Košice. „Pri záverečnej nominácii som mal trochu nervy, veď s Tomášom Hrnkom a Mišom Hlinkom sme boli jediní z našej extraligy. S Tomášom sme radi, že sme to dokázali a dostali sa na MS. Teraz sa to však nekončí, ale len začína. Chceme sa ukázať a nesklamať trénerovu dôveru. Je to aj malá náplasť za to, že sme v play-off s Košicami vypadli už v semifinále. Chlapci z klubu nám isto budú písať a budú radi,“ povedal v sobotu večer 29-ročný rodák z Liptovského Mikuláša.

Bartánus mal zo svojho okolia dobré ohlasy na účinkovanie v národnom tíme počas prípravy. „Vždy som však hovoril, že najpodstatnejšie je zdravie. Ukázalo sa to vo februári na Slovakia Cupe v Žiline, kde som sa zranil v prvom striedaní. Našťastie to nebolo na dlho. Po klubovej sezóne som do reprezentácie prichádzal s malou dušičkou. Chcel som odohrať dobré zápasy a bojovať o MS. Som veľmi rád, že sa mi to podarilo,“ pokračoval trojnásobný slovenský šampión.

Nomináciu na svetový šampionát Marek Bartánus najprv zvestoval svojmu otcovi. „V sobotu mal narodeniny, prvému som volal jemu a až potom aj manželke. Otec sa tešil a gratuloval mi, bol to preňho pekný narodeninový darček. Vlastne sme si gratulovali navzájom,“ prezradil.

debata chyba
Viac na túto tému: #reprezentácia #Marek Bartánus #Christián Jaroš