Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovákov potešilo víťazstvo, opäť sa nevyhli výpadku

Slovenská hokejová reprezentácia si v sobotu v Bratislave pripísala tretí triumf v aprílovej príprave na májové majstrovstvá sveta.

01.05.2016 09:50
slovensko, dánsko, hokej, fanúšikovia, atmosféra, Foto: ,
Atmosféra počas prípravného stretnutia proti Dánsku.
debata

Zverenci Zdena Cígera zdolali výber Dánska 3:1, na svetový šampionát do Ruska v stredu odcestujú dobre naladení. Slováci v sobotu začali veľmi dobre a už v závere prvej minúty otvoril skóre Libor Hudáček. O ďalších 17 sekúnd sa do streleckej listiny zapísal aj Vladimír Dravecký a tretí zásah do dánskej bránky pridal v 7. min obranca Andrej Meszároš. Dánom sa podarilo skorigovať v 31. min zásluhou Mortena Greena. „Mali sme dobrý začiatok, no v druhej časti sme trochu stagnovali a súper hral aktívnejšie. Potom sa chalani opäť naštartovali a bolo to na našej hre vidieť. Do konca duelu sme si strážili triumf,“ zhodnotil zápas hlavný kouč Cíger.

Zo slovenskej šatne jednohlasne zneli slová, že víťazstvo v generálke na majstrovstvá sveta môže tímu SR pomôcť. „Pre náš tím je každé víťazstvo dobré, po mentálnej stránke to vždy povzbudí. Ukázali sme, že vieme hrať hokej, ale len niekoľko minút. Potom tam bol na ďalších pár minút výpadok, čo musíme zlepšiť. Myslím si, že sme odohrali celkom vydarený zápas,“ zhodnotil obranca Andrej Sekera, ktorý bude na svetovom šampionáte kapitánom slovenského výberu.

Prvú obrannú dvojicu v závere prípravy utvorili Michal Sersen s Andrejom Meszárošom, obaja boli v sobotu spoľahliví v defenzíve a nebezpeční na opačnej strane ľadu. „Súperovi sme síce dovolili streliť jeden gól, ale potom sme si to ustrážili. V našej hre sa vyskytli chyby, ktoré musíme odstrániť. Je dobré, že sme zvíťazili, máme na čom stavať. Brankár Braňo Konrád podal fantastický výkon,“ povedal po súboji Michal Sersen. Autor jedného presného zásahu, svojho piateho v reprezentácii, Andrej Meszároš takisto poukázal na isté nedostatky. „V zápase sme mali výpadky, ale previedli sme aj dobré veci. Máme sa od čoho odraziť. Strelené góly v závere prípravy mi pomohli, snažil som sa často strieľať. Nezáleží, komu to tam padne, musíme bojovať jeden za druhého,“ poznamenal skúsený bek, ktorý vo štvrtok v Skalici rozhodol zápas proti Dánom v predĺžení.

V sobotňajšom zápase inkasoval jeden gól Branislav Konrád, previedol však viacero veľmi kvalitných zákrokov. „Nebol to jednoduchý duel, pretože v prvej tretine som si takmer nesiahol na puk. V druhej to nebolo o nič lepšie, no v tretej sa to rozbehlo a v nej som sa cítil trochu lepšie,“ prezradil slovenský brankár. Po prílete zo zámoria absolvoval prvý tohtosezónny duel v národnom tíme útočník Tomáš Jurčo. „Hralo sa mi dobre, no ešte som cítil únavu. S chalanmi v útoku sme si na ľade rozumeli. Herný výpadok po skončení play-off NHL som cítil, ale po pár tréningoch to bude v poriadku. V zápase sme síce na pár minút poľavili, ale celkovo to bolo fajn,“ skonštatoval mladý Košičan.

Štvrtkové stretnutie v Skalici nedohral Marko Daňo, no v sobotu nastúpil opäť v prvom útoku po boku Martinov Réwaya a Bakoša. „Víťazstvá nám dodávajú sebavedomie, v závere prípravy bolo fajn uspieť. Sme radi, že sme nezopakovali scenár zo Skalice. Tím je riadne omladený, v súvislosti so šampionátom sa posnažíme utvoriť dobrú partiu. Musíme hrať piati v útoku a rovnako piati aj vzadu. Nemáme v mužstve výrazné individuality, ale sme jeden kolektív,“ povedal.

Tréner Zdeno Cíger po stretnutí oznámil konečnú nomináciu na majstrovstvá sveta a domov poslal troch obrancov a jedného útočníka, ani jeden z nich nezasiahol do sobotňajšieho zápasu. Reprezentanti SR teraz majú dva dni voľna, najbližšie sa stretnú v utorok popoludní v Bratislave. Do dejiska MS odletia v stredu, prvý duel odohrajú v sobotu o 11.15 h SELČ proti Maďarsku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #reprezentácia #Andrej Meszároš #Július Hudáček #Libor Hudáček #Zdeno Cíger