Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Bakoš s Réwayom zabávali, trénera i hráčov mrzel skrat

Potešila efektná i efektívna spolupráca dvojice Bakoš, Réway, ktorých výborne dopĺňal neúnavný Daňo. Hokejisti Slovenska boli dve tretiny jednoznačne lepší, v záverečnej desaťminútovke si však výrazne pokazili dojem zo svojho výkonu.

29.04.2016 16:20
Slovensko, Dánsko Foto: ,
Radosť hráčov Slovenska po prípravnom medzištátnom zápase pred MS v rámci Euro Hockey Challenge medzi tímami Slovensko a Dánsko.
debata

Zverenci Zdena Cígera dominovali v predposlednom prípravnom zápase pred odchodom na MS s Dánmi najmä v druhej tretine. Dvoma ukážkovými kombináciami prvého útoku v presilovkách zvýšili na 3:0 a pridať mohli aj ďalšie góly.

V tretej časti mali po nepríjemnom faule na Daňa päťminútovú početnú výhodu, no nevyužili ju a po jej skončení prebrali taktovku hostia. Troma gólmi za necelé štyri minúty vyrovnali a o víťazstve Slovenska rozhodol v 25. sekunde predĺženia bombou Meszároš.

„Výhra nám dodá sebavedomie, vždy je to lepšie ako prehrať. Nemal som veľa roboty, preto som trochu sklamaný, že som chalanov príliš nepodržal. Dva z troch gólov neboli chytateľné. Len pri druhom som mohol radšej blokovať strelu. Chcel som ju chytať a prepadla mi. Škoda,“ hodnotil duel brankár Július Hudáček, na ktorého vyslal súper len trinásť striel, sedem z nich v tretej tretine.

Daňo sa len pozeral, čo sa deje

Novozložený prvý útok Bakoš, Réway, Daňo motal hlavy súperovi v hre piatich proti piatim a v presilovkách pridal aj gólovú koncovku. Martinovia Bakoš s Réwayom si spolu zahrali už na decembrovom turnaji Arosa Challenge a v Skalici bolo vidieť, že si na ľade dobre rozumejú.

„Vedel som, kde asi bude a kam môžem čakať prihrávku ja. Hrá sa mi s ním dobre. Netreba opomenúť ani Marka, nezapojil sa až toľko do kombinácie, ale urobil veľa čiernej roboty, ktorá bolí. Góly sme dali najmä vďaka nemu. Vyhovuje mi, že v presilovke mám po boku aj jedného praváka,“ priblížil Réway.

Viditeľne ho hnevalo, ako mužstvo prišlo o trojgólový náskok. „Neviem, prečo sme prestali hrať a zbytočne sa stiahli. Nie sme spokojní. Ak sa nám čosi také stane na šampionáte, môže nás to stáť postup do štvrťfinále,“ vravel.

Marko Daňo nebol tentoraz efektívny ako vo Francúzsku. Pripísal si jednu asistenciu. Do formácie však výborne zapadol.

„Na to, že sme spolu hrali po prvý raz, som sa cítil výborne. Góly v presilovkách? Výborne si to hodili, len som sa pozeral, čo sa tam deje (smiech). Snažil som sa tlačiť pred bránku a cloniť. Dali si to najprv na jednu, potom na druhú stranu a súper bol z toho rozhádzaný. Obaja sú super hráči,“ zložil útočník Winnipegu poklonu spoluhráčom. Zápas sa pre neho skončil po faule Lassena v 45. min za stavu 3:0. Našťastie nešlo o nič vážne.

Cíger: Súpera treba doraziť

Bakoš výborne nadviazal na víťazný gól z finále českej ligy. Po Réwayovej prihrávke skóroval, o dve minúty si úlohy vymenili a v predĺžení posúval puk aj Meszárošovi, ktorý rozhodol.

„Som rád, že to tam padlo. Len ma mrzí, že sme náskok v tretej tretine pustili. Po päťminútovej presilovke sme prestali korčuľovať. Hrať s Maťom Réwayom to je… Ani to neviem opísať… Super! Ozaj to vie, prihrá aj zo situácie, v ktorej iní hráči len hodia puk do rohu. Užíval som si to. Je obrovský mozog na ľade. Po treťom góle ma pochválil za prihrávku. Od neho to poteší (smiech),“ usmieval sa Bakoš.

Spoluprácu prvej formácie vyzdvihol aj tréner Cíger. „Marko im pridáva jednoduchosť. Traja príliš kreatívni hráči, to už spolu nepasuje. Už tréningy naznačili, že by im to mohlo fungovať, ale zápas je vždy o niečom inom. Môžu byť silní a efektívni,“ naznačil a k zbabranému záveru dodal: „Góly v takom rýchlom slede poznačia aj skúsenejšie mužstvá, než máme my. No horšie je, že nevieme dokončiť rozrobené veci. Je to slovenská nátura. Mali sme si to užiť, pridať štvrtý gól a dostať sa do pohody. Skoro nás to stálo zápas.“

Do zostavy sa vo štvrtok nezmestil Libor Hudáček. „Musíme hrať disciplinovane. Libor je hráč, ktorý hrá trochu voľnejšie a občas upustí od systému. Má kvalitu, ale my musíme minimalizovať chyby, lebo každý súper ich využíva. Nemôžeme robiť kľučky v strednom pásme a strácať puky. Ešte si musíme všetko premyslieť a po sobotňajšom zápase určíme nomináciu,“ dodal Cíger. V sobotu od 17.00 v Bratislave odohrajú Slováci posledný prípravný zápas. Opäť s Dánmi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Reway #Martin Bakoš