Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dominovať, strieľať góly a vyhrať, praje si Lušňák

Posledné dva prípravné zápasy. Posledná príležitosť presvedčiť trénera Zdena Cígera. Slovenskí hokejisti si štvrtok o 18.00 v Skalici zmerajú sily s Dánmi a rovnaký súper ich preverí aj o dva dni neskôr v Bratislave (17.00).

28.04.2016 11:00
Zdeno Cíger Foto: ,
Zdeno Cíger.
debata

Radi by si vylepšili nelichotivú bilanciu z doterajšej prípravy, keď vyhrali jediný zo šiestich zápasov (dvakrát prehrali po samostatných nájazdoch). Zároveň je to pre nich veľmi dôležitá záverečná previerka, po ktorej reprezentačný tréner oznámi nomináciu na majstrovstvá sveta do Ruska.

„Každý správny športovec chce byť úspešný, túži po víťazstvách. Ešte stále nejaké veci skúšame. Samozrejme, hráčov, s ktorými napevno počítame na šampionát, chceme využiť čo najviac, aby sa zohrávali a nacvičili si nejaké veci. V domácom prostredí potrebujeme nabudiť divákov, aby nám dôverovali. Dáni hrajú dobre, sú to kvalitní korčuliari a technicky zdatní hráči. Musíme hrať zodpovedne a bojovne,“ tvrdí Cíger.

Vo Francúzsku, kde Slováci vyhrali 4:1 a prehrali 2:3 po sam. nájazdoch, ho nahnevala najmä druhá tretina druhého stretnutia. „Chlapci musia odstrániť to, čo nám vtedy zlyhalo. Treba hrať jednoduchšie, ale zároveň zodpovednejšie v obrane. Neprepadávať, aby sme súpera nedostávali do zbytočných šancí. Ak to niektorí hráči nepochopia, ešte stále si máme z čoho vyberať. Zároveň musíme byť konečne efektívnejší,“ dodáva 46-ročný kouč.

Najlepším strelcom prípravy je zatiaľ s troma gólmi Patrik Lušňák. Skóroval v oboch súbojoch vo Fínsku a tretí presný zásah pridal vo víťaznom zápase s Francúzmi.

„Góly ma tešia, ale mužstvu to nejako výrazne nepomohlo, takže to moju spokojnosť znižuje. Každý bod v príprave je plus, drobný krôčik na ceste na šampionát. Verím, že aj mne to pomohlo. Ešte nás čakajú dva zápasy a tie budú najdôležitejšie pre nás aj trénera, aby videl, kto je v akej aktuálnej forme. Koho môže zobrať na šampionát a koho nie,“ naznačuje útočník bratislavského Slovana.

Všetci hráči majú v hlavách, že ak im súboje s Dánmi nevyjdú, môžu sa pripraviť o účasť na MS. „Každý z nás ide stále na sto percent. Vnímame, že sa bojuje o miestenky, ale v kabíne to tak nerezonuje. Stále sme rovnaká partia a nikto to nedáva najavo,“ približuje 27-ročný útočník. Čo očakáva od Dánov?

„Bude to podobné ako s Francúzmi. Základ je predviesť to, čo trénujeme, hrať zo zabezpečenej obrany a vyrážať do protiútokov. Najdôležitejšie je premieňať šance. Vypracujeme si ich veľa, ale nestrieľame góly. Či už sú to prečíslenia dvoch proti jednému alebo šance do prázdnej bránky, buď minieme alebo si zle prihráme. Treba to dotiahnuť do konca a strieľať góly, inak bude na šampionáte zle. Ani v presilovkách zatiaľ nie sme dostatočne úspešní,“ zdôrazňuje Lušnák a dodáva: „V domácich stretnutiach potrebujeme dominovať a vyhrať ich.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Patrik Lušňák #Zdeno Cíger #slovenská hokejová repezentácia