Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nenafúkal by som, smial sa hrdina Bakoš. Obetoval oslavy

Prišiel síce poriadne bledý v tvári, ale so širokým úsmevom. "Či zvládnem tréning? Jasné, už sa naň teším. Práve že sa potrebujem trošku vypotiť. Som riadne nevyspatý. Do Bratislavy som prišiel v utorok ráno o tretej," vravel hrdina záverečného stretnutia finálovej série českej extraligy Martin Bakoš.

26.04.2016 16:40
martin bakoš, repre, Foto: ,
Martin Bakoš na reprezentačnom zraze.
debata

Dvadsaťšesťročný rodák zo Spišskej Novej Vsi sa v utorok – dva dni po zisku titulu – pripojil k spoluhráčom z národného tímu. Vie, že o nomináciu na hokejové majstrovstvá sveta do Ruska ešte musí zabojovať vo zvyšných dvoch prípravných zápasoch proti Dánsku. Aj preto oželel výraznú časť bujarých osláv historického úspechu Liberca.

„Ľúto mi to trochu je, ale národný dres je národný dres. Už myslím len na reprezentáciu. Veľmi túžim ísť na šampionát. Chápem trénerov, že ma potrebujú vidieť. Vyhrali sme titul v Česku, ale len zaň ma na MS vziať nemôžu. Musím si nomináciu zaslúžiť,“ vysvetľoval.

Práve Bakoš odštartoval v nedeľu oslavy prvého titulu v histórii Severočechov. V druhom predĺžení v 86. min strelil víťazný gól šiesteho finálového súboja.

„Spätne som si ani nepamätal, čo sa dialo po góle. Musel som si to pozrieť na videu. Len som korčuľoval, asi som nevedel, čo mám od radosti robiť. Vyzeralo to, akoby som sa vracal späť do obrany. Hoci už bolo po zápase,“ smeje sa šikovný krídelník. „Verím, že nejaké góly som si odložil aj do reprezentácie.“

Hoci vopred avizoval, že oslavovať bude len 22 hodín. Tie si užil, ako sa patrí. „Začali sme hneď po zápase v šatni. Zdržali sme sa tam asi dve hodiny. V Liberci nás potom čakali fanúšikovia v hale a na záver sme mali vo VIP zóne štadióna spoločnú večeru a oslavy pokračovali až do rána. Práve tam hore to bolo najbúrlivejšie,“ priznáva.

Mohol prísť na utorňajší zraz autom? „Samozrejme,“ odpovedal automaticky, no po pár sekundách sa schuti rozosmial. „Ozaj som mohol šoférovať. V pohode. Nenafúkal by som. Platí len to, že som veľmi nevyspatý. V Liberci som odovzdával byt, pobalil si veci a čakala ma ešte štyriapolhodinová cesta domov.“

Medzi novinármi striedal Juraja Mikuša, svojho finálového súpera zo Sparty. „Či sa porozprávame o finále? Príliš asi nie. Na Mikiho mieste by som veru nemal chuť. Nejaké podpichovania si však neodpustím,“ dodal vynikajúco naladený Bakoš. Priznal, že dianie okolo reprezentácie doteraz takmer vôbec nesledoval. Plne sa sústreďoval len na klubové povinnosti.

„Teraz verím, že s Dánmi získame aj nejaké víťazstvo. I keď niekedy sa práve po horšej príprave majstrovstvá sveta celkom vydaria,“ dodal.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #reprezentácia #Martin Bakoš #Bílí Tygři Liberec