Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cíger čaká na Pánika a dúfa v Čajkovského

Postupne sa mu rysuje káder na májové majstrovstvá sveta. K dvojici Sekera, Daňo pribudol tretí hráč zo zámorskej NHL Marinčin a v piatok sa k tímu pripojí aj Jurčo. Od utorka s reprezentačným mužstvom korčuľujú finalisti českej ligy - obranca Mikuš a útočník Bakoš.

26.04.2016 12:24 , aktualizované: 17:50
Richard Pánik, Connor Hellebuyck Foto: ,
Richard Pánik v reprezentačnom drese.
debata (14)

Tréner národného tímu Zdeno Cíger už má takmer jasno, s kým môže na šampionáte počítať. Čaká ešte na vyjadrenie Richarda Pánika z Chicaga, ktoré v siedmom stretnutí série prvého kola play off NHL prehralo v St. Louis 2:3 a sezóna sa tak preň skončila.

Pánik si v treťom súboji po sebe pripísal asistenciu a necelé štyri minúty pred koncom mohol poslať duel do predĺženia, keď ním tečovaný puk opečiatkoval obe žŕdky bránky. Pánikov slovenský spoluhráč Marián Hossa opäť skóroval (tiež tretíkrát za sebou), no na šampionáte sa určite nepredstaví, ako avizoval Cíger už minulý týždeň.

„Rišo dostával priestor a bolo ho vidieť. Aj v pondelok odohral dobrý zápas. Ešte ho čaká vyšetrenie magnetickou rezonanciou. Trochu sa na tom smejem, teraz je to nejaké moderné (so smiechom). Uvidíme, ako to dopadne. Potrebujeme zefektívniť streleckú potenciu, ak chceme byť úspešnejší. Preto by sme to s ním radi vyskúšali,“ vysvetľuje reprezentačný kouč.

Realizačný tím mužstva už neplánuje osloviť Marka Hrivíka, ktorý dostal v uplynulej sezóne šancu aj v prvom tíme New Yorku Rangers. „Niektorí chalani síce v ostatných zápasoch nepodávali také výkony, aké by mali, ale nechceme nič riešiť s horúcou hlavou. Ešte máme týždeň na rozhodnutie. Zatiaľ sme si ponechali všetkých hráčov a nomináciu oznámime v sobotu,“ prezradil Cíger.

Ten už má jasno v zložení brankárskej trojice. Na šampionát pôjdu Július Hudáček, Branislav Konrád a Samuel Baroš. O pozícii jednotky sa medzi prvými dvoma ešte len rozhodne.

Stále otvorený je príchod Michala Čajkovského zo Sparty, ktorého trápili v ostatnom čase viaceré zdravotné problémy . „Noha už je v poriadku. Problémom je brucho. V pondelok sme s ním boli u nášho lekára na sonografickom vyšetrení, kde bolo vidieť nejakú zrazeninu. Je tam podozrenie na prasklinu. V stredu absolvuje magnetickú rezonanciu. Ak tá vylúči zlomeninu alebo prasklinu, je šanca, že by nám ešte pomohol. Veľmi chce ísť na šampionát. Nikdy veľa neoddychuje, teraz by mu pauza mohla pomôcť a počítali by sme s ním,“ vysvetlil Cíger.

Slováci odohrajú tento týždeň záverečné dva prípravné zápasy s Dánskom. Prvý vo štvrtok o 18.00 v Skalici a druhý o dva dni neskôr v Bratislave.

„Mali by nám pomôcť aj noví hráči. U Martina Bakoša ani nejde o to, že rozhodol vo finálovej sérii, ale celú sezónu mal dobrú. Bolo ho vidieť aj na našich akciách počas sezóny. Je to už vyhratý hráč. Ďuro Mikuš bol s nami v Žiline a boli sme celkom spokojní. V Sparte podával dobré výkony. Je to veľký a dobre vybavený obranca. Verím, že sa naši chlapci proti Dánom zase vrátia k tomu, čo nám prinášalo úspech,“ dodal 46-ročný rodák z Martina.

Káder slovenskej hokejovej reprezentácie na tohtotýždňové sústredenie v Bratislave a dva zápasy Euro Hockey Challenge proti Dánsku:
Brankári: Július Hudáček (Örebro HK, Švéd.), Branislav Konrád (HC Olomouc, ČR), Samuel Baroš (HKM Zvolen)
Obrancovia: Dominik Graňák (Rögle BK, Švéd.), Adam Jánošík (HC Piráti Chomutov, ČR), Christián Jaroš (Lulea HF, Švéd.), Oldrich Kotvan (HC PSG Zlín, ČR), Lukáš Kozák (Kometa Brno, ČR), Andrej Meszároš (Sibir Novosibirsk, KHL/Rus.), Michal Sersen, Ivan Švarný (obaja Slovan Bratislava, KHL), Andrej Sekera (Edmonton Oilers, NHL/Kan.), Martin Marinčin (Toronto Maple Leafs, NHL/Kan.) Juraj Mikuš (HC Sparta Praha, ČR)
Útočníci: Marek Bartánus, Tomáš Hrnka (obaja HC Košice), Peter Cehlárik (Lulea HF, Švéd.), Marko Daňo (Winnipeg Jets, NHL/Kan.), Vladimír Dravecký (HC Oceláři Třinec, ČR), Michal Hlinka (Dukla Trenčín), Libor Hudáček (Örebro HK, Švéd.), Patrik Lušňák, Pavol Skalický, Andrej Šťastný, Marek Viedenský (všetci Slovan Bratislava, KHL), Tomáš Marcinko (HC Dynamo Pardubice, ČR), Martin Réway (HC Fribourg-Gottéron, Švaj.), Martin Bakoš (Bílí Tygři Liberec, ČR), Tomáš Jurčo (Detroit Red Wings, NHL/USA)

Agentúrny článok bol nahradený autorským.

© Autorské práva vyhradené

14 debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Hossa #Richard Pánik #Tomáš Tatar #MS 2016 v hokeji