Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gáborík na MS nepôjde. Jurčo sa pripojí k reprezentácii už v piatok

K slovenskej reprezentácii pripravujúcej sa na majstrovstvá sveta v hokeji by sa mal najbližší piatok pripojiť útočník Tomáš Jurčo.

24.04.2016 12:58
Tomáš Jurčo Foto: ,
Tomáš Jurčo.
debata (2)

Naopak, skúsený útočník Marián Gáborík, si na nadchádzajúcom svetovom šampionáte v Rusku nezahrá. Informuje o tom facebookový profil Slovenského zväzu ľadového hokeja. Reprezentačný tréner Zdeno Cíger pôvodne Gáboríka ani nechcel osloviť, keďže bol dva mesiace zranený a do zápasového kolotoča naskočil až počas 1. kola play-off. Tím Los Angeles hladko podľahol San Jose 1:4 na zápasy, ale 34-ročný slovenský krídelník do Ruska nepocestuje.

Z tímu Detroitu mali zostavovatelia reprezentácie pre MS 2016 okrem Jurča záujem aj o ďalšieho útočníka Tomáša Tatara. Ten Zdenovi Cígerovi povedal „tiché áno“, ale pre denník Pravda spochybnil svoj štart na reprezentačnom vrchole sezóny pre zranenie ramena. Rozhodnúť by mala výstupná lekárska prehliadka. Slovákov čaká už v nedeľu od 15.00 h odvetný prípravný zápas proti Francúzsku v Grenobli. V prvom dueli týchto tímov v piatok v Megéve. Cígerovi zverenci zvíťazili 4:1.

Svetový šampionát v Rusku sa začne v piatok 6. mája, Slováci absolvujú prvý duel na MS v sobotu 7. mája o 11.15 h SELČ proti Maďarom.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Chára #Tomáš Jurčo #Marián Gáborík