Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Už potrebujeme aj vyhrávať, znie z kabíny

Štyri zápasy, štyri prehry. Bilancia slovenských hokejistov v príprave na májové majstrovstvá sveta v Rusku je zatiaľ mizerná.

22.04.2016 11:00
Zdeno Cíger, Miroslav Miklošovič Foto: ,
Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Zdeno Cíger so svojím asistentom Miroslavom Miklošovičom.
debata

Prikrášľuje ju len predvedený výkon a získaný bod v druhom z dvojice minulotýždňových súbojov s Rusmi. Okrem spomínanej prehry 1:2 po samostatných nájazdoch utŕžili zverenci Zdena Cígera dva debakle (s Rusmi 0:6 a Fínmi 1:6) a v úplne prvom zápase prehrali vo Fínsku 2:3.

Aj preto veľmi túžia vylepšiť si náladu a vytvoriť pohodu v šatni víťazstvami. Ak nadviažu na sympatický prejav zo sobotňajšieho súboja v Poprade, nemali by vo Francúzsku ťahať za kratší koniec. Prvý zápas odohrajú dnes o 20.00 v Megéve, druhý v nedeľu o 15.00 v Grenobli.

„Uvedomujeme si, že fanúšikovia od nás vo Francúzsku čakajú výhry. Samozrejme, všetci dobre vieme, že svetový hokej sa vyrovnáva a každý súper má svoju kvalitu. Žiadny zápas nie je pre nás jednoduchý. Francúzov osobne príliš nepoznám, ale majú kvalitný mančaft. Navyše, hrajú doma. No chceme sa so stretnutiami popasovať čo najlepšie. Ideme tam s cieľom vyhrať,“ tvrdí presvedčivo brankár Branislav Konrád, ktorý by mal odchytať jeden zo zápasov. V druhom dostane príležitosť Július Hudáček.

Skúsený obranca Dominik Graňák niektorých hráčov súpera pozná a potvrdzuje, že francúzsky hokej šiel za posledné roky výrazne hore. „Najmä, keď sú v plnej sile, sú Francúzi veľmi nepríjemní. Pred dvoma rokmi odohrali výborné majstrovstvá sveta. Pár hráčov je veľmi šikovných, už na svetovej úrovni. Ostatní to veľmi dobre dopĺňajú a každý má svoju rolu. Ak však každý z nás ukáže, čo má, mali by sme potvrdiť, že máme silnejší tím,“ hovorí presvedčivo.

Zároveň dodáva, že Slováci sa musia sústreďovať najmä na svoju hru a neprispôsobovať sa Francúzom.

Viacerí hráči Cígerovho výberu priznávajú, že s Francúzmi majú minimálne či dokonca žiadne skúsenosti. Zhodujú sa však v potrebe vyhrať. „Zvýšilo by nám to sebavedomie,“ vysvetľuje Peter Cehlárik a Marko Daňo pritakáva: „Už ozaj očakávame víťazstvá, pomôže nám to. A keby aj nie, tak musíme myslieť pozitívne. Len tak môžeme následne uspieť aj na MS.“

Tréner Cíger opakuje, že od hráčov očakáva stále to isté. „Základom je disciplína, kolektívna hra a čo najmenej zbytočných chýb. Od chlapcov vyžadujem, aby zbytočne neodhadzovali puky. Azda budú konečne viac efektívni,“ verí 46-ročný kouč. „Potrebujeme ešte zapracovať na presilovkách, ktoré nám zatiaľ príliš nešli,“ dodáva Marek Viedenský.

Podľa centra bratislavského Slovana budú hrať Francúzi menej kombinačne ako Fíni a Rusi. „Viac sa budú spoliehať na hru jednotlivcov. Jeden hráč potiahne puk do pásma a prihráva. Recept na ich hokej je veľa korčuľovať,“ hovorí Viedenský.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #reprezentácia #Zdeno Cíger #MS 2016 v hokeji