Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Švarný sa sťahoval, Lušňák bol na lyžovačke s rodinou

So spoločnou prípravou na májový hokejový svetový šampionát síce pod vedením reprezentačného trénera Zdena Cígera začala v utorok v Bratislave iba veľmi malá skupina hráčov, ale každému z nich kemp padol vhod.

16.03.2016 15:40
Slovensko - Švedsko, Patrik Lušňák Foto: ,
Patrik Lušňák v prípravnom súboji Slovenska so Švédskom.
debata

Po skončení sezóny si najmä poriadne unavení hráči Slovana Bratislava stihli oddýchnuť a čiastočne sa aj udržiavali vo fyzickej kondícii. „Mal som týždeň voľna a potom prípravu na suchu kombinovanú s ľadom. Bol som na ľade s Nitrou, kde mi aj pred play-off dovolili zatrénovať si. Nebolo to síce v takom tempe, ako keď je rozbehnutá súťaž. Na rozhýbanie však budú slúžiť najbližšie dni v reprezentačnom kempe,“ povedal skúsený obranca Ivan Švarný, ktorý sa do kabíny Slovana vrátil po približne dvojtýždňovej pauze. Prezradil aj to, ako strávil prvý týždeň po vypadnutí z play-off KHL. „Oddychoval som tak, že som si veci presťahoval do Nitry,“ povedal 31-ročný bek.

Trochu inú formu relaxu zvolil jeho klubový aj reprezentačný spoluhráč Patrik Lušňák. Ten sa po vypadnutí v play-off nadnárodnej súťaže venoval rodine. „Šli sme si spolu zalyžovať, bola to taká menšia dovolenka. Lyžovanie je trochu iný pohyb a zaváži aj zmena prostredia. Hlava trochu vypne a pomôže to. Potom som začal aj trénovať, no nepreháňal som to. Chcel som si čo najviac užiť dva týždne voľna. Sezóna bola dlhá, oddych padol vhod,“ poznamenal 27-ročný krídelník. Rodák z Piešťan doteraz viackrát bojoval o účasť na majstrovstvách sveta, podarilo sa mu to však iba raz – v máji 2015 si zahral na šampionáte v Ostrave pod vedením Vladimíra Vůjtka. „Teraz je už len na mne, ako sa v príprave ukážem a zabojujem o miestenku na MS,“ myslí si Lušňák.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ivan Švarný #Patrik Lušňák #slovenská hokejová repezentácia