Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Laco nepríde. Dôveru dostanú Hudáček a Konrád

Budú sa musieť zaobísť bez Jána Laca. Brankárskou jednotkou na MS v Rusku by tak mal byť po prvý raz Július Hudáček.

02.03.2016 18:00
laco, radost Foto:
Radosť Jána Laca.
debata

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Zdeno Cíger si počas sezóny nestihol otestovať oporu Barysu Astana (prvé dva turnaje vynechal pre bojkot a na tretí ho nevolali, keďže klub bojoval o účasť v play off KHL), ale pre šampionát s ním počítal. Skúsený brankár však národnému tímu pre problémy s chrbtom nepomôže.

„Do prípravy pred svetovým šampionátom sa nezapojím. Nie som stopercentne fit, tak to nechcem siliť. Chytať za svoju krajinu je vždy zážitok, takže ma to mrzí. Zdravie je však prvoradé,“ povedal.

„Je to, pochopiteľne, škoda. Jano je skúsený brankár, odchytal tri šampionáty a darí sa mu aj v KHL. No jeho rozhodnutie chápem. Má už svoje roky, navyše, boľavé kríže a brankár, to nie je ideálna kombinácia. Potrebuje sa dať dokopy. Navzájom sme si popriali všetko dobré,“ informuje generálny manažér reprezentácie Róbert Švehla.

Keďže realizačný tím o problémoch Laca vedel, bol pripravený aj na alternatívu, že sa ospravedlní. „Máme širší okruh brankárov. Okrem Jula Hudáčka, ktorého už máme odskúšaného, sme oslovili aj Braňa Konráda. Tretí brankár by mal byť niekto z mladšej nastupujúcej generácie, ktorý sa pri starších kolegoch čosi podučí. Do prípravy však asi budeme musieť zavolať aj iných brankárov. Všetko závisí, ako sa bude dariť v play off napríklad Olomoucu,“ vysvetľuje Švehla.

Prvý oficiálny prípravný kemp národného tímu je naplánovaný na 21. marca, no adepti na reprezentačný dres, ktorým sa už skončila klubová sezóna, sa stretnú skôr. „Niečo vymyslíme už na budúci týždeň v Bratislave. Porozprávame sa o tom so Zdenom Cígerom aj Milošom Říhom. Kondičný tréner Róbert Bereš už chlapcom zo Slovana povedal, kto si môže koľko oddýchnuť. Niektorí ani nechcú žiadnu pauzu,“ prezradil Švehla.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Laco #slovenská hokejová reprezentácia