Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dôveru rád splatím na šampionáte, želá si Čajkovský

Michal Čajkovský svoju dobrú formu z klubu priniesol aj do reprezentácie a pomaly sa stáva jedným z lídrov hokejistov Slovenska.

13.02.2016 08:00
Michal Čajkovský Foto: ,
Michal Čajkovský počas tréningu slovenskej hokejovej reprezentácie pred turnajom Slovakia Cup v Žiline.
debata

Hlavný tréner Zdeno Cíger pred Slovakia Cupom vyhlásil, že času nie je veľa. Rád by už po žilinskom turnaji mal kostru tímu, ktorý pôjde na májové majstrovstvá sveta do Ruska. Žiadny z hráčov nemá nič isté, no on je jedným z tých, ktorí o šampionát bojujú kvalitnými výkonmi. Obranca pražskej Sparty Michal Čajkovský urobí všetko pre to, aby sa naň dostal.

"Patrí medzi našich top hráčov. Je mladý, silný a má naozaj veľký potenciál. V Sparte patrí medzi najlepších, čo potvrdzuje aj v reprezentácii. Je to taký pitbul. Niekedy ho síce treba brzdiť, pretože on neuhne. No je to veľká výhoda mať vzadu takého obrancu. Navyše, má veľmi šikovné ruky,” povedal na jeho adresu Cíger.

Stále hľadá kapitána reprezentácie a jeho asistentov.

"Chceme to rozdeliť aj medzi mladších, aby sme si ich otestovali v týchto situáciách. Niekedy sa totiž stáva, že hráči túto väčšiu zodpovednosť nezvládnu a ich výkon ide dole,“ dodal Cíger. Čajkovský, ktorý je asistentom kapitána Meszároša, urobil na svojho podstatne skúsenejšieho kolegu z obrany dobrý dojem.

"Videl som ho prvýkrát a musím povedať, že hral vynikajúco. Výborne korčuľuje, má kvalitnú strelu a je to chlapisko. Milo ma prekvapil,” nešetril chválou po zápase s Bieloruskom obranca Sibiru Novosibirsk.

Čajkovského tvrdosť, dobré čítanie hry, čistenie priestoru pred brankárom Júliusom Hudáčkom a výborná práca, ktorá predchádzala prvému gólu, boli v štvrtkovom zápase jedným z najväčších pozitív slovenskej hry.

"Celú sezónu hrá veľmi dobre. Dá sa na neho spoľahnúť. Nastupujeme proti sebe aj v českej extralige. Napriek tomu, že je v Sparte prvý rok, patrí medzi piliere jej defenzívy. Človek môže byť len rád, keď má za sebou takého kvalitného beka,” zdôraznil útočník Tomáš Marcinko, ktorý dorazil jeho strelu za chrbát bieloruského brankára Miľčakova.

"Dostal som puk, obišiel som hráča a vystrelil. Trafil som síce žŕdku, no Tomáš vrátil puk do siete. Najdôležitejšie je, že sme vyhrali. Sme radi, že diváci prišli v hojnom počte. Bol to kvalitný zápas pred výbornou kulisou. Vždy je čo zlepšovať, zápas so Švajčiarmi bude iný,” vraví 23-ročný obranca, ktorému "áčko” na drese nerobí problém. "Som rád, že mi tréneri dali dôveru a navrhli ma za asistenta kapitána. Urobím všetko pre to, aby som ju splatil a dostal sa na šampionát,” dodal 192 cm vysoký rodák zo Skalice.

Slovenskú reprezentáciu čaká dnes druhý zápas na Slovakia Cupe – od 17.00 (prenos vysiela RTVS) nastúpi v Žiline proti Švajčiarsku.

debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Čajkovský