Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pre mladíkov je výzvou nominácia do prípravy pred MS

Tri stretnutia za tri dni. Mladých, medzinárodne len málo skúsených hráčov olympijského výberu, čaká na turnaji v Innsbrucku poriadna zápasová porcia.

10.02.2016 18:30
Peter Oremus Foto:
Slovenské mužstvo na Euro Ice Hockey Challenge povedie Peter Oremus.
debata

Mužstvo trénera Petra Oremusa zložené najmä z hráčov najvyššej domácej súťaže (dopĺňa ich pätica hokejistov z českej extraligy a Mislav Rosandič zo Slovana) vstúpi do turnaja Euro Ice Hockey Challenge dnešným súbojom s Francúzskom (16.30).

„Tri zápasy po sebe sú v medzinárodnom hokeji nesmierne náročné, ale rovnako sú na tom aj súperi. Chceme dosiahnuť čo najlepšie umiestnenie,“ vraví Oremus. „Pre členov širšieho reprezentačného kádra je to vhodná príležitosť ukázať sa. Keď zahrajú dobre, zvýši sa ich šanca prebojovať sa na májové majstrovstvá sveta. Verím, že urobíme na turnaji dobrý dojem a nebudeme sa za výkony musieť hanbiť,“ doplnil generálny manažér mužstva Žigmund Pálffy.

Jedným z lídrov slovenskej defenzívy v Innsbrucku by mal byť aj Lukáš Kozák. Dvadsaťštyriročný obranca so skúsenosťami z KHL sa pred dvoma týždňami presunul zo Slovana do Komety Brno.

„Či som naozaj pripravený na úlohu lídra, sa naplno ukáže až v zápasoch. Uvidíme, akými úlohami ma tréneri poveria. No v dvadsiatke som bol v minulosti kapitán, takže zodpovednosti sa nebojím. Chcem sa dostať na majstrovstvá sveta. Aj preto som sa odhodlal k prestupu. Len ma mrzí, že Brnu sa momentálne vôbec nedarí. Po mojom príchode sme jeden zápas vyhrali, ale inak ťahá mužstvo sériu osem prehier z deviatich stretnutí,“ vysvetľuje odchovanec martinského hokeja.

Vlani bol vo februári súčasťou A-mužstva, ktoré absolvovalo v Banskej Bystrici Slovakia Cup. Nie je pre neho účasť v olympijskom výbere krokom späť? „Tak to neberiem. Samozrejme, radšej by som bol v Žiline. No keď vezmem do úvahy posledný mesiac a moju vyťaženosť, som vďačný aj za to, že ma pozvali do tohto výberu. Je to zase nová skúsenosť, nová výzva. Chcem zahrať tak, aby ma tréner Cíger zavolal do prípravy pred šampionátom. Tam sa pokúsim zabojovať o nomináciu. Súperi nie sú z najvyššieho rangu, ale i tak to bude veľmi náročné,“ priznáva Kozák.

Nominácia na Euro Ice Hockey Challenge

Brankári: Rybár (Piešťany), Baroš (Zvolen).
Obrancovia: Rosandič (B. Bystrica/Slovan Bratislava), Deyl (Košice), Holenda, Hatala (obaja Trenčín), Kozák (Brno), Kubka (Plzeň), Rehák (Trenčín), Štajnoch (Pardubice).
Útočníci: Zigo, Majdan (B. Bystrica), Kudrna (Sparta Praha), Galamboš (Martin), Macík (Nitra), Tibenský (Piešťany), Paukovček, Rapáč (obaja Poprad), Gašparovič (Trenčín), Puliš (Zvolen/Slovan Bratislava), Rapáč (Pardubice), Stupka (Žilina).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #reprezentácia #Peter Oremus #Mislav Rosandič #Euro Ice Hockey Challenge