Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cieľ je jasný. Slováci chcú obhájiť prvenstvo

Po poslednej priečke (4. miesto) na Nemeckom pohári a druhom mieste na Arosa Challenge vo Švajčiarsku čaká slovenskú hokejovú reprezentáciu od štvrtka do soboty čaká tretí tohtosezónny medzinárodný turnaj - Slovakia Cup v Žiline.

11.02.2016 12:00
hokej, Slovensko, reprezentácia, reprezentanti Foto: ,
Slovenskí hokejoví reprezentanti.
debata

V posledných dvoch rokoch (2014 v Bratislave a 2015 v Banskej Bystrici) zostala trofej doma. Podobné ambície má mužstvo aj teraz.

"Ako správny profesionál stále tvrdím, že treba mať vždy najvyššie ciele. Samozrejme, konkurencia je silná, vyhrať túži každý. Predstavíme sa pred domácim publikom, o to väčšiu máme motiváciu. Sme dobre naladení. Verím, že hráči naplnia očakávania a budú plniť pokyny, ktoré sme im dali,“ povedal po včerajšom tréningu kouč Zdeno Cíger.

Dnes od 17.00 nastúpia jeho zverenci proti Bielorusom, zajtra je duel medzi Švajčiarskom a Bieloruskom. Turnaj vyvrcholí zápasom Slovenska proti reprezentantom helvétskeho kríža v sobotu od 17.00.

„S oboma súpermi sa stretávame pravidelne, takže vieme čo od nich môžeme očakávať. Bielorusko je ruská škola s kanadsko-americkými agresívnymi prvkami. Švajčiari sú veľkými bojovníkmi, nedajú zadarmo ani kúsok ľadu. Verím, že sa s týmito súpermi mužstvo popasuje,“ vyhlásil Cíger. Do bránky pošle v prvom zápase Júliusa Hudáčka. Ten má v prípade úspechu pre divákov pripravené aj špeciálne prekvapenie.

Kapitánom tímu je skúsený obranca Sibiru Novosibirsk Andrej Meszároš, jeho asistentmi Michal Čajkovský zo Sparty Praha a Andrej Šťastný zo Slovana Bratislava.

"Andrej má obrovské skúsenosti zo zámoria či medzinárodného hokeja. Dokáže mladším chalanom pomôcť v náročnejších situáciách.  Vo Švajčiarsku bol kapitánom Michal Sersen, no stále skúšame a hľadáme toho pravého lídra a jeho asistentov,” odôvodnil voľbu kapitánskeho céčka hlavný tréner. Ten by chcel mať po Slovakia Cupe už jasnejšie v konečnej nominácii na májové majstrovstvá sveta v Rusku.

V prvom útoku sa spoločne s dvojicou slovanistov Šťastný, Viedenský predstaví Peter Cehlárik. Hráč švédskej Luley si pamätá minuloročný triumf z Banskej Bystrice.

"Potešilo ma to, keď som sa dozvedel, že si zahrám pred domácimi tribúnami. Musíme plniť pokyny trénerov, hrať náš systém a poctivo pomáhať vzadu. Verím, že sa nám to podarí a obhájime Slovakia Cup,” vyhlásil 20-ročný rodák zo Žiliny. Minuloročný turnaj v Banskej Bystrici ovládli Slováci po presvedčivých víťazstvách 4:1 nad Nemeckom a 5:0 so Švajčiarskom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #reprezentácia #Slovakia Cup