Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Viedenský: Po postupe do play off sa ľahšie prepína na reprezentáciu

V klube sa v pondelok tešil z definitívneho potvrdenia postupu do vytúženého play off. Od pondelka sa však plne sústreďuje na reprezentáciu.

10.02.2016 08:00
Marek Viedenský Foto: ,
Marek Viedenský sa už teší na reprezentáciu. Je to pre mňa česť a prídem vždy, keď som zdravý, tvrdí.
debata

Útočník hokejového Slovana Marek Viedenský (25) si na Slovakia Cupe v Žiline odbije tohtosezónnu premiéru v národnom tíme, keďže prvé dva prípravné turnaje vynechal pre bojkot veľkej skupiny hráčov. „Veľmi sa na domáci turnaj teším. Reprezentácia bola pre mňa vždy veľká česť. Preto som veľmi rád, že sa všetky veci okolo už vyriešili,“ tvrdí center produktívneho prvého bratislavského ú­toku.

Ako náročný bol posledný domáci duel s Rigou, v ktorom si Slovan zabezpečil účasť vo vyraďovacích bojoch v KHL?
Hostia nič nevypustili, nedarovali nám postup zadarmo. O nič im nešlo, ale na druhej strane, práve vtedy sa hrá najľahšie. Môžete tvoriť a nemusíte sa báť, že keď niečo pokazíte, bude zle. Prvá tretina bola náročná. V druhej sme sa rozbehli a dali dva góly. Po nich sme sa však akoby uspokojili a v tretej časti sme sa začali báť o výsledok. Bolo to vidieť, každý sa bál niečo vytvoriť. Našťastie sme získali potrebný bod. V predĺžení ešte strelil Rok Tičar víťazný gól a dal tak postupovému večeru víťaznú bodku. V play off však musíme výrazne pridať. S takýmto výkonom by sme nedopadli dobre.

V prvom kole play off si zmeriate sily s víťazom základnej časti CSKA Moskva, s ktorým ste oba vzájomné zápasy v sezóne vyhrali. Máte na slávny klub účinný recept?
Bude to extrémne náročné. No najprv budeme myslieť na dva zvyšné zápasy v základnej časti, v ktorých sa musíme čo najlepšie pripraviť na play off. Chceme ho hrať čo najdlhšie. Verím, že nás aj v play off podržia brankári, nadviažeme na predošlé vydarené vzájomné súboje, strelíme nejaké góly a niečo uhráme.

Bolo počas sezóny obdobie, keď ste pochybovali, či sa prebojujete do play off?
Celý čas som hovoril, že sa snažíme príliš nesledovať tabuľku, ale hrať tak, aby sme vyhrali väčšinu zápasov. Niekedy nám to vychádzalo viac, inokedy menej. Raz sme hrali naozaj dobre, potom zase horšie. Kľúčové je, že sme v play off. Dostali sme sa tam zaslúžene a teraz nás čaká nový level.

Kedy ste zažívali najdôležitejšie chvíle sezóny?
Mali sme dve veľmi vydarené série, keď sme vyhrali šesť a sedem stretnutí. Tie šnúry boli rozhodujúce, vďaka nim sme tam.

Splnili ste základný cieľ. Odchádzalo sa vám vďaka tomu ľahšie na reprezentačnú akciu?
Samozrejme. Je to iné, ako keby sme museli ešte o play off bojovať. Takto je jednoduchšie vypnúť Slovan a myslieť len na národný tím. Bude to teraz niečo iné. No v žiadnom prípade jednoduchšie. Hráme na domácej pôde, fanúšikovia nás budú hnať dopredu a zároveň veriť, že uhráme dobrý výsledok. V to dúfam aj ja. Vlani bola v Banskej Bystrici vynikajúca atmosféra, verím, že taká bude aj v Žiline. Ľudia nám pomáhali a o to to bolo ľahšie.

Na predošlých dvoch turnajoch v Nemecku a Švajčiarsku ste pre bojkot chýbali. Tešíte sa, že ste opäť v reprezentácii?
Vždy som to opakoval, že reprezentujem veľmi rád. Je to pre mňa česť a prídem vždy, keď som zdravý. Preto som veľmi rád, že sa to všetko vyriešilo. Teším sa. Za národný tím chce hrať každý hokejista, túži po tom odmalička.

Tréner Cíger si veľa sľubuje od vás a Andreja Šťastného. Verí, že zvýšite ofenzívnu silu mužstva. Ste pripravený ujať sa pozície jedného z lídrov?
Dúfam, že chlapcom pomôžeme. Uvidíme, ako nám to pôjde. V klube som si perfektne zvykol na Kašpiho (Lukáša Kašpara) a Venca (Václava Nedorosta), teraz budem mať iných spoluhráčov. Verím, že pár tréningov pred zápasom nám pomôže a zohráme sa.

Čo očakávate od súperov Bieloruska a Švajčiarska?
Určite to budú dva náročné zápasy. Bielorusko aj Švajčiarsko majú kvalitné mužstvá. S Bielorusmi to bude zaujímavé aj preto, že sme teraz so Slovanom bojovali o play off práve s Minskom, v ktorom je veľa bieloruských reprezentantov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #reprezentácia #KHL #Viedeň #HC Slovan Bratislava #Marek Viedenský