Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dobrý projekt, oceňuje Gašparovič olympijský výber

Pred rokom obsadil výber mladých slovenských hokejistov do 25 rokov (jedinou výnimkou bol brankár Melicherčík) na turnaji Euro Ice Hockey Challenge vo Viedni posledné štvrté miesto, hoci herne nesklamal.

09.02.2016 08:00
HOKEJ-TL: Trenèín - Poprad Foto: ,
Juraj Gašparovič (vpravo) v drese Dukly Trenčín.
debata

V úvodnom stretnutí zverenci Vladimíra Országha nečakane podľahli Taliansku 1:2 a o deň nestačili ani na Slovinsko (2:3). V oboch dueloch prišli o víťazstvo v záverečných tretinách – zhodne ich prehrali 0:2. Na záver síce zdolali domáci výber Rakúska, víťaza turnaja, no na poslednej priečke to nič nezmenilo.

„Bola to príjemná akcia. Hoci sme tam nehrali s tímami najvyššieho rangu, i tak to považujem za dobrý projekt. Prvé dva zápasy sme nezvládli. Nešťastne sme ich prehrali. Záverečný súboj s Rakúšanmi nám však vyšiel. Ukázali sme kvalitu a potenciál tímu,“ spomína útočník Trenčína Jakub Gašparovič. Práve on bol mužom stretnutia s domácim výberom, dvoma gólmi otočil skóre. Slovenskí mladíci sa vlani stretli až v utorok podvečer a do začiatku turnaja absolvovali jediný tréning, čo sa podpísalo pod hru i výsledky.

„Z hľadiska zohratosti to ozaj nebolo ideálne. Aj preto sme najlepší výkon podali s Rakúšanmi, keď sa už do toho aspoň trochu dostali. Teraz máme k dispozícii o deň viac, navyše sme už všetci pokope. Vtedy nám na úvod chýbali aj obaja tréneri,“ zasmeje sa 25-ročný krídelník a dodáva: „Teraz máme viac priestoru prebrať si systém hry a nájsť spoločnú reč s chlapcami z jednotlivých formácií. Bude to lepšie.“

Čo môže dať hráčom zo širšieho reprezentačného kádra účasť na turnaji, kde si zmerajú sily s Rakúskom, Francúzskom a Slovinskom? „Reprezentovať sa nechodí len tak. Šanca nepríde hocikedy. Treba byť za ňu vďačný. Každý z nás má šancu presvedčiť o svojich kvalitách v medzinárodnej konkurencii. Čím viac hráčov tréneri vidia, tým je to pre nich lepšie. Osobne si pozvánku veľmi cením. Dúfam, že to všetci chalani cítia rovnako. Azda vyhráme čo najviac zápasov,“ hovorí.

Niekdajší kapitán reprezentačnej dvadsiatky je v pätici kandidátov v ankete o Zlatú prilbu Tipsport Ligy za najkrajší januárový gól. V kabíne olympijského výberu sa stretol aj s ďalším nominovaným Jozefom Tibenským z Piešťan. „Možno padne reč aj na túto súťaž. Jožkov gól som videl na internete, je ozaj veľmi pekný. Aj môj bol po peknom sóle, ale jeho je krajší. Mal by vyhrať,“ konštatoval Gašparovič.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #Jakub Gašparovič