Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Černák: Hra v rohoch nebude platiť na žiadneho súpera

Druhý zápas na juniorských MS im nevyšiel podľa predstáv. Mladí slovenskí hokejisti podľahli v pondelok Česku 0:2 a po dvoch súbojoch tak majú v B-skupine na konte tri body.

29.12.2015 09:28
Erik Černák Foto: ,
Erik Černák.
debata

„Základom neúspechu bolo, že sme nestrelili gól. Bez gólu sa nevyhráva. Nezačali sme zle. Hrali sme s Čechmi vyrovnanú partiu, až kým nám nedali gól. Potom im vzrástlo sebavedomie, dovoľovali si viac a pridali aj šťastný gól na 2:0,“ tvrdí obranca Erik Černák (18), pre ktorého je šampionát v Helsinkách už tretí v tejto vekovej kategórii.

Mali ste nízku početnosť streľby. Čím to bolo spôsobené?
Príliš sme sa pohybovali v rohoch, kde sme si prihrávali a držali puk, ale nebolo to efektívne. Taká hra nebude platiť na žiadneho súpera. Musíme to zmeniť, tlačiť sa do bránky, hrať priamočiaro a častejšie ohrozovať súperovho brankára. Ak by sme to robili aj s Čechmi, nejaký gól by sme strelili.

Pri druhom góle sa puk odrazil do bránky od vašej korčule. Ako ste videli nešťastný moment?
Mrzí ma to. Keby som tomu vedel zabrániť, urobím to, ale nemal som nárok. Adam Húska pekne chytil strelu, no puk sa odrazil do ich hráča a od neho priamo do mojej korčule. Šťastný gól.

Bol zlomovým okamihom stretnutia?
Od toho momentu už súper veľmi pozorne bránil a my sme šli stále do plných. V pár striedaniach sme ho ešte zatlačili, ale nedali sme gól…

V čom bol súper lepší?
Jeho hráči sa viac držali na puku a lepšie si prihrávali. Mali pár individualít, na ktorých bolo vidieť, že majú viac sebavedomia. Napriek tomu bol zápas dlho otvorený.

Prvý duel s Bieloruskom ste zvládli. Ako vnímate vašu pozíciu v skupine?
Zápas s Bieloruskom bol extrémne dôležitý. Zvládli sme ho, a tak sa nám bude vo zvyšných súbojoch v skupine hrať ľahšie, bez stresu, naopak s vyšším sebavedomím. Teraz sme prehrali, ale nič nebalíme. Ideme do ďalších zápasov s tým, aby sme ešte nejaký vyhrali.

Čo viete o domácich Fínoch?
Najdôležitejšie teraz pre nás bude dobre si v utorok oddýchnuť. Máme regeneračný deň, urobíme si trošku pohodu. Na Fínov sa musíme poriadne pripraviť. Videli sme dve a pol tretiny ich úvodného súboja s Bielorusmi. Boli lepší, majú v mužstve viaceré výrazné individuality. Budú silní, ale proti každému súperovi sa dá hrať. Fínsko nie je žiadna výnimka.

debata chyba
Viac na túto tému: #MS hráčov do 20 rokov #Erik Černák