Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Černák dostal varovanie pred českou odplatou. Vie, že zápas je dôležitý

Asistent kapitána slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov Erik Černák si pred svojím tretím šampionátom tejto vekovej kategórie uvedomuje dôležitosť prvého zápasu a očakáva aj českú snahu o odplatu.

25.12.2015 12:42
erik černák, repre, Foto: ,
Sústredený Erik Černák na tréningu hokejovej dvadsiatky.
debata

V rozhovore pre oficiálnu stránku Medzinárodnej hokejovej federácie iihf.com dobre stavaný obranca nešpecifikoval ciele slovenského tímu.

„Pred rokom sme získali bronz a každý fanúšik teraz očakáva, že úspech zopakujeme. Ale my na také niečo nemyslíme. Chceme vyhrať každý zápas. Musíme v skupine nazbierať čo najviac víťazstiev, aby sme vo štvrťfinále dostali prijateľného súpera,“ povedal 18-ročný obranca Erie Otters v OHL.

Kľúčový podľa neho bude hneď prvý súboj B-skupiny v nedeľu proti Bielorusom. „Ak ho zvládneme, prídu do mužstva sebavedomie a pohoda. Prvý zápas na turnaji je vždy veľmi dôležitý.“

Už v pondelok si potom Slováci zmerajú sily s Čechmi, ktorých vlani vyradili vo štvrťfinále (3:0). „Rozprával som sa Pavlom Zachom, ktorý tiež hrá v OHL (Sarnia Sting – pozn.) a ten mi nezabudol pripomenúť, že nás čaká odplata. Podľa mňa však môžeme hrať vyrovnanú partiu s ktorýmkoľvek súperom a Česi nie sú výnimkou. Urobíme všetko pre to, aby sme ich zase zdolali,“ prízvukoval Černák, ktorého si v tohtoročnom drafte NHL vybrali Los Angeles Kings v druhom kole z celkovo 43. miesta. Od septembra si zvyká na zámorský štýl hokeja a najmä úzke klziská. Za Erie odohral 18 zápasov, nazbieral osem kanadských bodov.

„Prvý raz v kariére prechádzam z úzkej plochy na širokú a na prvom tréningu som ten rozdiel poriadne cítil. Verím, že si s tým poradím. Inak s fyzickou hrou nemám problém. Telo používam na svoju obranu, beriem to ako rutinu,“ poznamenal košický rodák, ktorého prvý raz čaká úloha jedného z lídrov tímu.

„Uplynulé dva roky na medzinárodnej scéne boli pre mňa učňovské. Teraz sa pokúsil predviesť niečo špeciálne. V každom zápase chcem odviesť maximum a pomôcť celému tímu. Verím, že nás čaká úspešný turnaj,“ zakončil Erik Černák.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov #Erik Černák