Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hráča kalibru Réwaya teraz nemáme, tvrdí kouč dvadsiatky Ernest Bokroš

V domácom prostredí v Poprade zdolali Nemecko (2:1), Švajčiarsko (3:2) aj Nórsko (5:2). Tréner Ernest Bokroš si na turnaji reprezentačných výberov do 20 rokov otestoval hráčov z projektu a slovenských súťaží, ale aj dvoch útočníkov z Česka a dvoch obrancov zo Švédska.

09.11.2015 19:42
Ernest Bokroš Foto:
Ernest Bokroš.
debata (2)

„Prvenstvo na turnaji nás potešilo. Dôležitejšie však bolo preverenie vecí, ktoré praktizujeme v extralige a prvej lige, teraz v súbojoch proti rovesníkom,“ tvrdí skúsený tréner dvadsiatky.

Čo vám stretnutia ukázali?
Boli sme zvedaví, či sa na medzinárodnej úrovni dokážeme proti juniorom presadiť viac ako v extralige. Potvrdilo sa, že tentoraz bude tím lepší dozadu než dopredu. V ofenzíve máme rezervy. Veľmi zodpovedne budeme musieť vyberať hráčov tak, aby sme sa vpredu ozaj presadili. Potrebujeme namiešať mužstvo tak, aby nám to klapalo.

Potešili vás výkony hráčov, ktorí nepôsobia v projekte?
Obrancovia Jaroš a Romančík boli opory. Defenzíva s nimi bola pevnejšia než v projekte. Útočníci Huňa a Paločko sú šikovní hráči, ale v treťom zápase už ťahali nohy. Nevládali. Potvrdilo sa, že medzi tréningmi v juniorkách a v projekte je veľký rozdiel. U oboch budeme zvažovať ich povolanie do záverečnej prípravy.

V bránke dostal v dvoch zápasoch príležitosť Leonard Šinkovič. Ako sa vám pozdával?
Leo je pre nás trošku neznámou, lebo chytá málo. Aj preto sme mu dopriali väčší priestor. V oboch zápasoch potvrdil, že sme ho na turnaj nominovali oprávnene. Za dôveru sa odmenil a chytal veľmi dobre.

Ktorý súper vás najviac preveril?
Ťažko sa to porovnáva. Nemci a Švajčiari hrali úplne iným štýlom. Švajčiari stavili všetko na pohyb a kombináciu, mali veľa dobrých individualít, síce menš****ej postavy, ale šikovných. Pre obranu to bol náročnejší zápas. V ofenzíve sme sa zase ťažšie presadzovali proti Nemcom. Viedli 1:0, veľmi dobre bránili a do ničoho nás dlho nepúšťali.

Nepokúšali ste sa do prípravy zohnať aj tím podobný Bielorusku, s ktorým sa stretnete v základnej skupiny na svetovom šampionáte?
Bielorusi sú pre nás zatiaľ veľká neznáma. Tiež pracujú v celoročnom projekte a veľa o nich nevieme. Teraz boli na jednom turnaji, ale zatiaľ z neho nemáme žiaden videomateriál. Budeme sa snažiť zohnať o nich čo najviac.

Aké správy máte o hráčoch zo zámoria, ktorí prichádzajú do úvahy pre MS?
Ako sa to vezme. Všetkých chlapcov pozorne sledujeme, nie u všetkých je to však k našej spokojnosti. Jedna vec sú kanadské body, druhá ich vyťaženosť a hra. O tom je však alchýmia skladania nominácie. Na majstrovstvá sveta totiž potrebujeme rôznorodých hráčov.

Máte v talóne ešte nejakého ofenzívneho lídra?
Nie je tam nikto taký. V zámorí sú len Bondra a Pospíšil. Hráča kalibru Réwaya teraz nemáme. Máme už nejaké predstavy, ako káder vyskladať, ale všetko sa ukáže až v decembri podľa aktuálnej formy jednotlivcov.

Z koľkých hráčov si budete vyberať?
V projekte je 25 hráčov a v zahraničí máme v zábere čosi cez desiatich. V záverečnej príprave chcem mať päť pätiek a štyroch brankárov.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Ernest Bokroš