Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dzubina naštartoval obrat k lepšiemu. Nedostal gól

Sobota klala oči, nedeľa ich potrela hojivou masťou. Hokejisti Slovenska skončili na Nemeckom pohári síce poslední, ale v nedeľu si napravili pokazený dojem zo zbabranej soboty. Proti domácemu Nemecku vybuchli, v poslednom zápase však po zlepšenom výkone zdolali presvedčivo Švajčiarsko. Obrat k lepšiemu sa začal v sobotu od tretej tretiny proti Nemecku.

08.11.2015 20:30
hokej, Slovensko, reprezentácia, reprezentanti Foto: ,
Slovenskí hokejoví reprezentanti si v nedeľu v Augsburgu napravili chuť.
debata

„Prvá tretina nám ušla, pokazili sme ju. Keď nedávame góly, musíme zodpovednejšie hrať vzadu, nesmieme dostať štyri. Keď za päť tretín nedáme gól, odrazí sa to aj na hre. Nemci na nás vyleteli, čo sa dalo čakať. Našťastie, v úvode tretej tretiny strelil Bakoš šťastný gól, ja som pridal ďalší,“ vravel Martin Réway, autor druhého gólu. Jeho želanie, aby Slováci neodišli z turnaja bez víťazstva, sa splnilo.

Veľkú zásluhu má na tom aj brankár Michal Dzubina. V premiére v drese reprezentácie nedostal gól. „V nedeľu sme hrali oveľa lepšie od začiatku, lepšie sme korčuľovali. Naším prvým gólom z nás spadla nervozita, ujali sme sa vedenia a odohrali sme vynikajúci zápas,“ vravel. Mal v nedeľu viac roboty ako v sobotu?

„Tak akurát. Ani mi nebola zima, udržiaval som sa v prevádzkovej teplote, čo bolo to dobré. S premiérou bez inkasovaného gólu som spokojný. V sobotu za stavu 0:4 už brankár nemá čo stratiť. Nastúpiť od začiatku je niečo iné. Hrali sme podstatne lepšie vzadu. Keď mi aj nejaký puk vypadol, chalani ho hneď odpratali do bezpečia, veľa striel zblokovali. Za cenným víťazstvom je práca zodpovedná celého tímu,“ vravel spokojne brankár, ktorý v sobotu dostal cenu pre najlepšieho slovenského hráča.

„Bude mať osobitné miesto medzi mojimi úspechmi,“ zdôraznil. Kam ho môže posunúť takýto výkon? „To neviem, nad tým nerozmýšľam. Som rád, že som tu bol, skúsim si trochu oddýchnuť a v utorok hráme v Trenčíne. Nervy z nuly, či ju udržím, som nemal. Nechytal som na nulu, ale na to, aby sme vyhrali a ukázali, že vieme hrať hokej. Najťažšia situácia? "Žŕdka v prvej tretine. Keby sa Švajčiari ujali vedenia, bolo by to horšie. Som rád, že to nepadlo, my sme dali gól, oveľa ľahšie sa nám potom hralo.“

Kapitán Milan Jurčina bol smoliarom v prvých dvoch zápasoch, dopustil sa dvoch chýb, po ktorých padli góly. „V hokeji sa to stáva. Ak by sme nerobili chyby, boli by sme spoluhráčmi Tomáša Tatara v Detroite. Máme tu sedem nových chalanov, prvý raz si pričuchli k reprezentačnému dresu. Prvý zápas sme odohrali solídne, druhý katastrofálne. V nedeľu sme si to vynahradili. Ak takto budeme pokračovať, viac zápasov na ďalších podujatiach vyhráme než prehráme. Všetci vieme, aká je situácia v našom hokeji. Keď máte hlavu na klátiku, nie je ľahké odohrať takýto turnaj. Neprajníci čakajú, kedy dostanete prvý gól. Nie je to príjemné, preto je dobré, že sme ukončili turnaj víťazstvom,“ zdôraznil.

V sobotu zaznel potlesk tribún aj na adresu Jozefa Čaplu, keď sa objavil aj s pani manželkou na informačnej kocke. Bývalý spoľahlivý československý reprezentant i dlhoročný obranca bratislavského Slovana žije neďaleko Augsburgu, kde hrával a neskôr aj trénoval.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Reway #Nemecký pohár 2015 #Michal Dzubina