Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Marcinko zmenil názor: Vnútorný pocit mi hovoril, že mám nomináciu prijať

Podpísal sa pod vyhlásenie veľkej skupiny hráčov, ktorá nechce spájať svoje mená s akciami Slovenského zväzu ľadového hokeja. Odmietnuť reprezentačný dres však bola pre neho prisilná káva.

05.11.2015 17:06
Tomáš Marcinko Foto: ,
Tomáš Marcinko.
debata (10)

Preto figuruje útočník Tomáš Marcinko v kádri národného tímu na Nemecký pohár. „Rozhodol som sa, že pozvánku prijmem. Chcem reprezentovať. Samozrejme, nie je to príjemná situácia. Azda nik nie je rád, že sa toto všetko deje. Chalani, ktorí sme teraz v tíme, sa musíme sústreďovať len na hokej a zápasy v Augsburgu,“ tvrdí 27-ročný center, ktorý reprezentoval Slovensko vlani na majstrovstvách sveta aj olympiáde.

Považujete spätne svoj podpis pod vyhlásením za chybný krok?
Neberiem to ako chybu. Možno by som sa na druhý pokus rozhodol inak, ale už to aj tak nezmením. Nevraciam sa k tomu. Nikdy som si nevedel predstaviť, že poviem reprezentácii nie. Bol som na spomínanej listine, ale rozhodol som sa že prídem a budem reprezentovať, bez ohľadu na to, kto je vo vedení slovenského hokeja. Situáciu musí vyriešiť niekto iný. Hráči sú na to, aby hrali hokej.

Museli ste svoje rozhodnutie dlho zvažovať?
Samozrejme, musel som nad tým premýšľať. Nielen ja, ale predpokladám, že každý jeden. Vždy som rád reprezentoval a tak to aj ostane. Hrať za národný tím je pre mňa česť. Vnútorný pocit mi hovoril, že ak mám tú možnosť, musím ísť.

Nechali ste si poradiť od niekoho z blízkych?
Nie, neradil som sa s nikým. Neovplyvňoval ma tréner Cíger, manažér Švehla ani Mišo Handzuš. Bolo to len a len na mne. Vedel som, že chcem. Preto som tu.

Zdeno Chára kritizoval hráčov, ktorí odstúpili z bojkotu. Necítite sa v tejto pozícii trochu nekomfortne?
Je to nepríjemné, ale patrí to k tomu. Situácia je jednoducho taká, aká je. Dalo sa čakať, že reakcie na moje konanie budú pozitívne aj negatívne. Zdeno sa vyjadril, ako sa vyjadril. Má na to právo. Snažím sa veciam okolo nevenovať pozornosť a sústreďovať sa len na hokej.

Na Nemeckom pohári sa predstaví aj Roman Kukumberg, ktorý je v rovnakej pozícii. Rozoberali ste to spolu pred zrazom?
Nie, nemali sme na seba ani kontakt. Neradili sme sa medzi sebou. Bola to slobodná vôľa každého z nás. Tak to má byť.

Chodia vám ešte maily od Michala Handzuša alebo ste už mimo komunikácie celej skupiny?
(Premýšľa) Na to neviem odpovedať. Neviem totiž, či teraz chalani niečo medzi sebou riešia. Keď sa veci menili a riešili vo veľkom, bola mailová komunikácia intenzívnejšia. Buď mi už maily nechodia alebo momentálne žiadna komunikácia neprebieha.

Aké ciele si dávate na Nemeckom pohári?
Chceme vyhrávať. Túžime, aby nám vyšiel turnaj čo najlepšie. Všetci sa pokúsime podať čo najlepšie výkony. Verím, že to dopadne dobre a výsledkovo uspejeme. Neobávam sa ani o výkony brankárov, ktorí nie sú medzinárodne príliš skúsení. Podávali stabilné a kvalitné výkony. Sú tu zaslúžene. Ak by nebol štrajk, boli by tu asi aj iní hráči, ale takto je to šanca pre všetkých, ktorí tu sú. Mladší chalani majú šancu ukázať sa. O to všetkým ide. Pozitívne je, že aj keď možno pätnásť hráčov neprišlo, stále máme na Slovensku dosť kvalitných hokejistov, z ktorých sa dá vyberať. Tréneri to urobili. Uvidíme, čo sa v národnom tíme zmení s výhľadom na ostatné turnaje.

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #Tomáš Marcinko