Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Povzbudí nás každé víťazstvo, tvrdí Dravecký

Útočník Vladimír Dravecký je v aktuálnej slovenskej hokejovej reprezentácii jedným zo sedmičky hráčov, ktorí hrali na tohtoročných majstrovstvách sveta v Česku. "Verím, že na Nemeckom pohári pomôžem novotvoriacemu sa mužstvu skúsenosťami i hrou," vraví 30-ročný útočník extraligového Třinca.

05.11.2015 06:00
Vladimír Dravecký Foto: ,
Vladimír Dravecký.
debata

Pociťujete nejaký rozdiel v atmosfére v súčasnom národnom tíme v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi?
Nie. Patrím k tým hráčom, pre ktorých je česť reprezentovať. Zišla sa tu dobrá partia, tak ako aj vždy predtým. Keď sa zomkneme, môžeme byť úspešní.

S akou náladou ste prišli z Třinca? Mužstvo je v tabuľke českej extraligy deviate, čo je nižšie, než sa predpokladalo.
Posledný zápas pred odchodom na zraz reprezentácie sme vyhrali, tak sme si trochu napravili chuť. Mali sme vyhrať viac zápasov, no verím, že už chytíme víťaznú vlnu a bude to už len lepšie.

Môže tomu pomôcť príchod útočníka Tomáša Kopeckého? Zorientovali ste ho v novom prostredí?
Samozrejme. Tomáš sa ma pýtal na nejaké veci v súvislosti s fungovaním klubu. Povedal som mu, že zázemie je na špičkovej úrovni. Je to skúsený útočník, určite nám jeho nadhľad pomôže na ľade i v kabíne.

Zhovárali ste sa aj o slovenskej reprezentácii? Patrí k hráčom, ktorí sú podpísaní pod bojkotom. Nepresviedčali ste ho, prípadne on vás?
Nie, nie. Vypočujem si aj iný názor, no ja sa rozhodujem za seba. Vždy, keď som dostal pozvánku, som si možnosť reprezentovať vážil, a tak to aj ostane. Navzájom sme sa nepresviedčali.

Hoci hokejisti Slovenska na svetovom šampionáte v Česku nepostúpili zo základnej skupiny, patrili ste k oporám tímu. Posilnilo to vašu sebadôveru?
Každého hráča povzbudí, keď mu niečo vyjde, keď podáva kvalitné výkony. Podstatné je, aby som v tomto trende pokračoval aj ďalej – v klube i v reprezentácii. Keď vydrží zdravie, čo je podstatné, tak sa môžem stále zlepšovať. V Třinci som si už zvykol, klub nám utvára výborné podmienky, aj s vyťažením som spokojný.

Na čo si môže slovenský tím trúfať na Nemeckom pohári?
Súperi sú tradiční – USA, Nemecko, Švajčiarsko – prevládať bude bojovný hokej. Dôležité bude veľa a výdatne korčuľovať, to charakterizuje svetový hokej. Keď k veľkému úsiliu pridáme i rozum, môžeme byť úspešní. Predpokladám, že odohráme vyrovnané stretnutia.

Je mužstvo USA vhodný súper na úvod?
Na tom, kto nás čaká v prvom zápase, až tak nezáleží. Dôležité je, ako sa proti nemu chytíme. To veľa napovie aj do ďalších dvoch zápasov.

Patríte v tíme k skúsenejším hráčom. Pociťujete aj väčšiu zodpovednosť?
V kolektívnom športe nerozhodujú individuality. Členom kolektívu som aj ja, takže sa budem snažiť prispieť skúsenosťami i hrou k dobrým výsledkom. Predpokladom úspešnosti je tímová hra. Vyhrať chce každý, budeme sa o to usilovať aj my. Verím, že k tomu prispeje aj náš útok. Povzbudí nás každé víťazstvo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecký pohár #Vladimír Dravecký