Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Švehla: Nevylučujem ani nové voľby

Hoci do pozície generálneho manažéra slovenskej reprezentácie nastúpil v nezávideniahodnej situácii, svoju úlohu berie ako výzvu a stále je optimista.

11.09.2015 20:00
Róbert Švehla Foto: ,
Dúfam, že Igor Nemeček je dosť rozumný na to, aby pochopil, aká vážna je situácia, tvrdí Róbert Švehla.
debata (1)

Bývalý dlhoročný reprezentačný obranca s bohatými skúsenosťami z NHL Róbert Švehla je presvedčený, že do prvej akcie národného tímu v novembri sa atmosféra v hokejovej obci upokojí a zároveň vyrieši. „Skladať mužstvo bez hráčov, ktorí sa podpísali pod najnovšie vyhlásenie, by bolo veľmi náročné. Verím, že sa tak nestane,“ tvrdí 46-ročný rodák z Martina, ktorý je zároveň členom výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Aká je vaša reakcia na opätovné vyjadrenie nespokojnosti veľkej skupiny hokejistov, ktorí žiadajú nové voľby prezidenta a do ich uskutočnenia odmietajú spájať svoje mená s aktivitami a akciami SZĽH?
V stredu sme sa v Bratislave spolu s generálnym sekretárom SZĽH Robom Pukalovičom stretli s Mišom Handzušom. Povedal nám, akou cestou hráči pôjdu a čo všetko sú pripravení urobiť, aby sa situácia zmenila podľa ich predstáv. Na budúci týždeň v stredu sa o tom budeme rozprávať na výkonnom výbore a vydáme k situácii stanovisko. Verím, že bude také, aby sme hráčov uspokojili a celá situácia sa dala do normálu, keďže sa začína nová sezóna a všetky súťaže. Budem rád, keď sa všetko upokojí a my budeme môcť rozmýšľať o hokeji a nie takýchto veciach.

Nemáte obavy, že vedenie zväzu nenájde spoločnú reč s hráčmi?
Dúfam, že Igor Nemeček je dosť rozumný na to, aby pochopil, aká vážna je situácia. Je to viac o ňom ako o nás ostatných. Vo výkonnom výbore sa musíme situáciou veľmi vážne zaoberať. Dúfam, že to dopadne tak, aby sme boli všetci spokojní.

Pripúšťate aj nové voľby prezidenta zväzu?
Je to jedna z možností. Keď nás budú hráči tlačiť do takéhoto riešenia, môže k nemu prísť.

Viete si vôbec predstaviť, že podpísaní hráči a možno i ďalší nebudú reprezentovať?
Skladať tím bez nich by bolo veľmi náročné. Stále si však myslím, že nájdeme spoločný konsenzus a začneme od nuly. Zároveň verím, že keď teraz hráči tlačia na tieto veci, tak budú neskôr tlačiť aj sami na seba a nebudú odmietať pozvánky ako v predošlých rokoch. Musíme sa baviť aj o tejto otázke, nielen o tom, čo požadujú hráči. Keď urobíme po ich vôli, nemôže sa stať, že i tak nebudú chodiť na reprezentačné ak­cie.

Môžem len čakať, tvrdí Cíger

Nedávno zvolený tréner národného tímu Zdeno Cíger aktuálnu situáciu pozorne sleduje. Na jednej strane je pokojný, na druhej ho mrzí, že si zatiaľ nemôže robiť svoju robotu. „Som tréner, a tak mi neostáva nič iné, len čakať, ako to celé dopadne. Očakávam, že obe strany dosiahnu konsenzus a vzťahy sa urovnajú, ale spoločnú reč musia nájsť hráči a vedenie zväzu,“ vysvetľuje. Do budúcej stredy mal oznámiť zloženie realizačného tímu pri reprezentácii, no zatiaľ nepozná ani mená svojich asistentov. „Všetko zatiaľ stojí a padá na prípadnom bojkote hráčov. V tejto situácii ani nemám chuť hľadať si najbližších spolupracovníkov. Najbližšia akcia je až v novembri, dovtedy je ešte dosť času a azda sa to celé čoskoro upokojí. Nemôžem si zatiaľ ani vyberať hráčov do tímu, keď presne neviem, kto by reprezentovať šiel, kto nie. Počkám si do stredy. Vedenie zväzu vydá svoje stanovisko, tiež hľadá spoločnú reč, tak uvidíme, ako to dopadne.“

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #reprezentácia #Róbert Švehla #SZĽH #Zdeno Cíger