Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Nemeček navrhol Šatana za generálneho manažéra tímu Európy

Niekdajší dlhoročný kapitán slovenskej hokejovej reprezentácie Miroslav Šatan má podľa prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Igora Nemečka veľkú šancu stať sa generálnym manažérom tímu Európy pre budúcoročný Svetový pohár.

02.09.2015 12:12
Miroslav Šatan Foto: ,
Miroslav Šatan.
debata (1)

Prezidentom tohto špeciálneho európskeho výberu sa už stal prezident Nemeckého hokejového zväzu Franz Reindl. „Mira som ako vhodného kandidáta ponúkol kolegom z Medzinárodnej hokejovej federácie IIHF už dávnejšie – v posledných dňoch ma kontaktovali viceprezident NHL Bill Daly, prezident IIHF René Fassel aj šéf Nemeckého hokejového zväzu Franz Reindl a všetci by Mira radi videli vo funkcii generálneho manažéra tímu Európy pre nadchádzajúci Svetový pohár. Verím, že sa s ním na tom dohodnú. Bola by to dobrá správa a aj pocta pre slovenský hokej,“ cituje prezidenta SZĽH Igora Nemečka portál HockeySlovakia.sk.

Výber Európy si na SP zmeria sily s tímami Kanady, USA, Ruska, Švédska, Fínska a Česka. Tvoriť ho budú najlepší hokejisti zostávajúcich európskych hokejových krajín. Vo všeobecnosti sa očakáva, že v tíme Európy budú mať zásadnú úlohu práve slovenskí hráči z NHL.

„Toto riešenie sa hľadalo dlho, ale podľa mňa je správne, pretože umožňuje, aby sa na Svetovom pohári stretli skutočne najlepší hokejisti z celého sveta. Európsky tím bude určite veľmi silný a úlohu poskladať ho budú mať práve jeho prezident Franz Reindl a jeho generálny manažér. Verím, že to bude Miro Šatan,“ dodal Igor Nemeček pre web SZĽH.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Miroslav Šatan #Igor Nemeček #Svetový pohár 2016