Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Dobrá voľba

Od utorka stojí na veliacom mostíku slovenskej hokejovej reprezentácie dvojica martinských odchovancov s trenčianskou hernou krvnou skupinou.

18.08.2015 20:00
debata (1)

Ôsmym trénerom po rozdelení federácie sa rozhodnutím výkonného výboru hokejového zväzu stal Zdeno Cíger, generálnym manažérom Róbert Švehla. Niekdajší tvorivý útočník s originálnym čítaním hry a nekompromisný obranca sa hokejovým kumštom uplatnili aj v najkvalitnejšej súťaži sveta – v NHL.

Obaja už pôsobili v slovenskej reprezentácii na asistentských postoch, majú dosť skúseností z každodennej práce v popredných slovenských kluboch na rôznych pozíciách. Cíger veľmi dobre vie, ako chutí majstrovský titul – tešil sa z neho ako hráč i tréner. Obaja dôverne poznajú zvláštnu mágiu kabíny, jej radosti i nástrahy. Patria k nekonfliktným typom s prirodzenou autoritou, rešpektom i pevným charakterom. Aj ľudsky majú k sebe blízko, čo je jednou z podmienok kvalitne fungujúceho tandemu.

Vyzerá to na dobrú voľbu. Či taká naozaj aj bude, ukážu najbližšie týždne. Slovenský hokej počas nich potrebuje najmä zblíženie dvoch táborov. Na nedávnom kongrese ich rozdelili voľby prezidenta hokejového zväzu. Prvý vážny krok nového výkonného výboru pod vedením staronového šéfa Igora Nemečka môže rozbúrenú hladinu upokojiť.

Bývalí spoluhráči zo slovenskej reprezentácie sú si iste vedomí, že ich nečaká nič ľahké. Majú premiéru na vrchole hokejovej špirály, ktorá vie byť aj nepríjemne vratká. Budú pod ostrým drobnohľadom verejnosti, ktorá neberie nič iné než úspech. Ak neprichádza, s trpezlivosťou sa veľmi neráči. V súčasných podmienkach, keď slovenský hokej ustupuje z popredných pozícií, mu dvaja členovia úspešnej generácie podávajú ruku. Za odvahu si zaslúžia uznanie, hoci prvé buly nepadlo.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #reprezentácia #Róbert Švehla #SZĽH #Zdeno Cíger