Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Švehla verí, že s Cígerom vytvoria dobrú partiu

Nástupcom Otta Sýkoru vo funkcii generálneho manažéra slovenskej hokejovej reprezentácie sa v utorok stal Róbert Švehla.

18.08.2015 18:30
róbert švehla Foto: ,
Nový GM reprezentácie Róbert Švehla.
debata (1)

Štyridsaťšesťročný (nar. 2. januára 1969) bývalý vynikajúci obranca s bohatými skúsenosťami zo zámorskej súťaže NHL verí, že jeho spolupráca s novým trénerom národného tímu Zdenom Cígerom, rovesníkom a takisto rodákom z Martina, bude fungovať.

"V prvom rade som túto ponuku prijal s úsmevom. Som veľmi rád, že vôbec prišla. Ponuka pri reprezentácii – to sa neodmieta. Uvidíme, ako to všetko dopadne, vieme, aká je situácia v slovenskom hokeji. Verím, že so Zdenom Cígerom vytvoríme dobrú partiu a budeme ťahať za jeden koniec povrazu. Práve preto som ho navrhol za kouča. Chcel som, aby to bol Slovák, ktorý v hokeji niečo dokázal. Zdeno mi z toho vyšiel ako najlepšia voľba,“ uviedol po zasadnutí výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) v Starej Lesnej nový GM národného tímu Róbert Švehla.

Nemeček: „Iní kandidáti neprichádzali do úvahy“

Novým trénerom slovenskej hokejovej reprezentácie sa podľa očakávania stal Zdeno Cíger, generálnym manažérom národného tímu takisto neprekvapujúco Róbert Švehla. Rozhodli o tom na utorňajšom zasadnutí výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) v Starej Lesnej.

"Iní kandidáti už dnes neprichádzali do úvahy. O Róbertovi Švehlovi všetci, ktorí sledujú hokej, vedia veľa. Bol to dlhoročný hráč NHL, aj v československej najvyššej súťaži odohral toho dosť. Je to človek, čo bude túto funkciu zastávať s maximálnou zodpovednosťou. O tom som presvedčený. V nedávnej minulosti pracoval ako manažér pri reprezentačnom tíme do 20 rokov, ktorému sa podarilo z majstrovstiev sveta v Kanade doviezť domov bronzové medaily. Verím, že spolu so Zdenom Cígerom dajú dohromady dobrý tím, a ten bude kvalitne reprezentovať Slovenskú republiku,“ uviedol prezident SZĽH Igor Nemeček.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #reprezentácia #Róbert Švehla #Igor Nemeček #Zdeno Cíger