Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cíger je pripravený prevziať reprezentáciu

Novým trénerom slovenskej hokejovej reprezentácie by sa mal stať bývalý výborný útočník Zdeno Cíger.

14.08.2015 20:58
Zdeno Cíger Foto: ,
Zdeno Cíger.
debata (4)

Trojnásobný bronzový medailista z majstrovstiev sveta (1989 a 1990 v drese Československa a v roku 2003 vo farbách Slovenska) a člen Siene slávy slovenského hokeja dostal od vedenia Slovenského zväzu ľadového hokeja ústnu ponuku, aby sa stal nástupcom Vladimíra Vůjteka na lavičke reprezentácie.

„Nechcem nič zahmlievať. Som pripravený postaviť sa k tomu čelom. Dostal som čas na rozmyslenie, ale som pripravený ponuku prijať. Reprezentácia sa neodmieta. V pondelok budeme spolu opäť debatovať,“ potvrdil 45-ročný rodák z Martina, ktorý po skončení aktívnej kariéry trénoval bratislavský Slovan. Získal s ním dva majstrovské tituly. V reprezentácii robil v roku 2007 na majstrovstvách sveta v Rusku asistenta reprezentačnému koučovi Júliusovi Šuplerovi.

„Vedenie zväzu chce situáciu okolo národného tímu vyriešiť čo najskôr. Potrebuje ešte obsadiť aj osobu generálneho manažéra reprezentácie,“ doplnil Cíger. Ponuku na túto pozíciu dostal už dávnejšie Miroslav Šatan, ale ešte v prvej polovici júla ju pre aktuálnu situáciu, v ktorej hráči vyhlasujú, že nechcú spájať svoje meno s vedením SZĽH, neprijal.

Aj Cíger, ktorý momentálne pracuje vo vlastnej hokejovej akadémii pre deti zo sociálne slabších rodín, si uvedomuje, že situácia v slovenskom hokeji nie je ideálna. Chce však pomôcť.

„Náš hokej potrebuje naštartovať. Potrebujeme nájsť spoločnú cestu. Chcem pomôcť. Viem, že to nebude ľahké, ale na to som zvyknutý. Verím, že situácia sa upokojí a hráči nebudú bojkotovať národný tím,“ dodáva.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #Zdeno Cíger