Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Reprezentant Rác nemôže pre problémy so srdcom trénovať

Slovenský hokejista Roman Rác, ktorý sa v minulej sezóne dostal aj do reprezentácie, odohral posledný zápas vo februári a odvtedy si lieči zápal srdcového svalu.

25.07.2015 20:18
Roman Rác. Foto: ,
Roman Rác.
debata

Zatiaľ nezačal so spoluhráčmi z Olomouca ani prípravu na nový súťažný ročník. „Prvé mesiace som bol vyložene doma. Zhruba po dvoch mesiacoch som sa začal trocha viac hýbať, chodil som na prechádzky a podobne, aby sa telo trocha rozhýbalo. Veľmi mi pomohli rodina a priateľka,“ povedal Roman Rác v rozhovore pre hokej.cz.

Dvadsaťštyriročný útočník stihol v minulej sezóne odohrať 43 zápasov, v ktorých strelil desať gólov a na ďalších dvadsať prihral. Termín jeho návratu na ľadové plochy je zatiaľ neznámy. „Hokej mi veľmi chýba. Je to pre mňa ťažké, ale snažím sa myslieť pozitívne. Je to pre mňa zatiaľ najťažšie obdobie, ale myslím si, že som psychicky čím ďalej silnejší. Dôležité je to zvládnuť v hlave. Musím byť trpezlivý. V mojom prípade nejde o čas. Lekári sú opatrní, zdravie máme len jedno. Sezóna bude dlhá a je dôležité, aby som bol stopercentne v poriadku. Na vyšetrenia chodím často. Musí sa to sledovať. Hlavné je, aby srdce pracovalo ako má. Keď sa zbaví zápalu, malo by to byť v pohode, ale je potrebné to kontrolovať,“ dodal pre hokej.cz odchovanec trenčianskeho hokeja.

debata chyba
Viac na túto tému: #Roman Rác