Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Potvrdené! Lintner chce byť séfom SZĽH

Doterajšieho prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja Igora Nemečka v boji o jeho post vyzve v závere júna Richard Lintner. Na kongrese Slovenského zväzu ľadového hokeja sa bude uchádzať o podporu aj s pomocou 24-bodového programu rozvoja slovenského hokeja.

20.05.2015 10:21 , aktualizované: 12:49
debata (25)
zväčšiť Richard Lintner predstavil 24-bodový program... Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
Richard Lintner Richard Lintner predstavil 24-bodový program rozvoja slovenského hokeja.

Okolo Richarda Lintnera sa v poslednom období sformovala silná skupina osobností na čele s Petrom Bondrom, Miroslavom Šatanom, Rastislavom Pavlikovským, Jánom Filcom či Otom Haščákom, ktorí vypracovali hlavnú stratégiu rozvoja slovenského hokeja v štyroch základných oblastiach: mládež, liga, reprezentácia a SZĽH. „Sme presvedčení o tom, že Rišo má všetky predpoklady na to, aby tento post zastával čestne, zodpovedne a aby program, ktorý sme pripravili, zaviedol úspešne do praxe tak, aby sa z hokeja na Slovensku stal moderný, dôveryhodný a atraktívny šport,“ povedal Peter Bondra.

V prípade, že dostane dôveru delegátov na júnovom kongrese, bude jeho úlohou postupné napĺňanie tohto programu v záujme rozvoja slovenského hokeja. „Ako prvý krok som zverejnil náš program, ktorý sa skladá zo štyroch úsekov. Sme presvedčení, že program je moderný, uskutočniteľný a jeho zavedením vieme pomôcť slovenskému hokeju k ďalšiemu rozvoju a aby sa dostal zo situácie, v ktorej sa momentálne nachádza,“ informoval na brífingu v stredu na pravé poludnie Richard Lintner.

Dvadsaťštyribodový program je rozdelený do štyroch hlavných oblastí – mládež, reprezentácia, ligové súťaže a SZĽH. Pri mládeži by chcel sprístupniť hokej pre všetkých, prepojiť ho so vzdelaním a výchovou, vytvoriť hokejové lýceá a silné jednotné metodické centrum. Reprezentácia by mala byť producentom, nie konzumentom – snahou by malo byť zapojenie odborníka z inej hokejovej kultúry do realizačného tímu, či už ako trénera, manažéra alebo poradcu, zapojenie bývalých reprezentantov do úlohy mentorov a individuálneho koučingu talentov. Pri ligových súťažiach by mala byť širšia baráž medzi tímami, užšia spolupráca medzi súťažami v rámci hosťovania hráčov na princípe fariem.

„Budeme ďalej pracovať na presvedčovaní všetkých vrátane širokej verejnosti, pretože bez tejto podpory nemôžeme uvažovať o nejakom progrese. Z jednej časti extraligových klubov cítime podporu, no sú aj delegáti, ktorí zatiaľ našim krokom nedôverujú. Stále však máme dosť času na to, aby sme ich presvedčili o tom, že náš plán je najlepší, aký je možné predostrieť slovenskému hokeju,“ poznamenal Lintner.

Jeho pracovná skupina navrhuje platové minimum a platový strop či zvýšenie garancií pre hráčov a trénerov. Fanúšik by mal byť spolutvorca a partner klubov. SZĽH by mal byť podľa plánu transparentnou, dôveryhodnou a vzorovou organizáciou a mal by posilniť svoju pozíciu vo vzťahu k štátu.

„Ďakujem za prejavenú dôveru. Cítim obrovskú podporu zo strany môjho tímu, ako aj zo strany fanúšikov a verejnosti. Som presvedčený, že náš program je moderný a atraktívny a pomôže slovenskému hokeju. Uvedomujem si, že je pred nami neľahká úloha, ale verím, že spoločne s predstaviteľmi štátu, miestnych samospráv, so zástupcami klubov a s podporou verejnosti máme šancu priniesť do slovenského hokeja nový impulz,“ uviedol Richard Lintner.

25 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Lintner #Peter Bondra #Igor Nemeček #SZĽH