Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sýkora končí po štyroch rokoch ako manažér i sekretár SZĽH

Doterajší generálny sekretár Slovenského zväzu ľadového hokeja a zároveň aj generálny manažér slovenskej reprezentácie Otto Sýkora končí po štyroch rokoch v oboch funkciách.

13.05.2015 08:16
Otto Sýkora Foto: ,
Otto Sýkora.
debata (9)

Oznámil to po utorkovom zápase Slovenska s USA na svetovom šampionáte v Ostrave. „Toto bol môj posledný pracovný deň,“ povedal v rozhovore pre TA3 Otto Sýkora. Po šampionáte 2015 príde v reprezentačnom mužstve k viacerým zmenám. Už pred začiatkom sezóny 2014/2015 hovoril o odchode tréner Vladimír Vůjtek, do realizačného tímu prídu nové tváre.

„Pre nás viacerých to bol posledný zápas, pre mňa, možno aj pre Peťa Oremusa, Vlada Országa. Príde nová generácia, noví ľudia, treba im dať priestor. Len ten, kto funguje pri tíme, vie, aké je to náročné. Zvonka sa to dobre kritizuje. Príde nová generácia, noví ľudia, budem im držať palce, aby sa chlapcom lepšie darilo,“ uviedol Sýkora.

Rodák z Banskej Bystrice začal na Slovenskom zväze ľadového hokeja pracovať v júni 2011, keď sa stal prezidentom Igor Nemeček. Keďže dlhé roky pracoval v nemeckom hokejovom prostredí, musel si po príchode opäť zvyknúť na slovenské reálie. V prvom roku riešil časté absencie reprezentantov na medzinárodných akciách počas sezóny, čo sa neskôr zlepšilo. Počas Sýkorovho pôsobenia pri mužstve získalo Slovensko striebro na šampionáte 2012, ale aj vybuchlo na zimných olympijských hrách v Soči.

„Pred naším príchodom s Vladimírom Vůjtkom bolo Slovensko na majstrovstvách sveta 13., 10., 10. a 12. Za našej éry to bolo druhé, ôsme, deviate a deviate miesto, neboli sme nikdy dvojciferní. Aj dnes sa ukázalo, že je tu pár mladých chlapcov i úspešná generácia dvadsiatky, s ktorými je potrebné pracovať. Netreba sa báť o slovenský hokej,“ dodal Sýkora.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #Otto Sýkora #SZĽH