Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nagy možno do Ostravy nepôjde. Vůjtek pre istotu povolal Ružičku

Účasť slovenského hokejistu Ladislava Nagya na májových majstrovstvách sveta v Prahe a Ostrave je otázna, dôvodom je jeho zdravotný stav.

27.04.2015 15:34
8. Ladislav Nagy Foto: ,
Ladislav Nagy.
debata (1)

Tréner národného tímu SR Vladimír Vůjtek má o starosť navyše. Aj preto sa rozhodol do mužstva pozvať českého vicemajstra Štefana Ružičku z Třinca.

"Budeme čakať, ako sa vyvinie Ladislavov zdravotný stav. Třinecký útočník Ružička bol v zápasovom zaťažení a v mužstve patril medzi najlepších hráčov. V bodovaní play-off celej českej ligy skončil Štefan na piatom mieste a vo svojom tíme bol dokonca druhý najlepší,“ vysvetlil dôvody nominovania Ružičku na webe Slovenského zväzu ľadového hokeja tréner Vladimír Vůjtek.

Tridsaťročný útočník sa naposledy v slovenskom drese objavil v príprave pred majstrovstvami sveta 2012. Rodák z Nitry hral na svetových šampionátoch v rokoch 2009 a 2011. V repre­zentácii SR nastúpil v 42 zápasoch a dal v nich trinásť gólov.

„Som veľmi šťastný, že sa mi tréneri ozvali a povolali ma. Vždy som rád reprezentoval Slovensko a teším sa, že si slovenský dres oblečiem opäť. Všetko sa zomlelo veľmi rýchlo, ale je dobré, že sme hrali s Třincom finálovú sériu na sedem zápasov, a tak som nevyšiel z tempa. Na utorňajší zraz sa veľmi teším,“ uviedol na zväzovom webe Štefan Ružička.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Vůjtek #Štefan Ružička #Ladislav Nagy