Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Vůjtek: Od niektorých hráčov som čakal viac

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek má po generálke na majstrovstvá sveta v Prahe a Ostrave (1. - 17. mája) v Rige proti domácemu Lotyšsku (1:5 a 2:3 po sam. nájazdoch) ďalšie vrásky.

25.04.2015 19:52
Vladimír Vůjtek Foto: ,
Vladimír Vůjtek.
debata (9)

Kým v piatok Slováci viditeľne nestačili na svojho súpera, v sobotu s výnimkou úvodného dejstva mali miernu prevahu, ktorú však nezužitkovali na víťazstvo. „Dnes sme hrali lepšie ako v piatok. V prvej tretine sme ešte boli pod tlakom súpera, ale od druhej časti sme sa zdvihli. Veľmi si vážim, že sme aj za stavu 0:2 nezložili zbrane, bojovali a dokázali vyrovnať. Bohužiaľ, nájazdy nie sú naša silná stránka,“ povedal pre agentúru SITA skúsený kormidelník tímu SR.

Od duelov v Lotyšsku čakal šéf lavičky národného tímu viac. „Úplne sklamaný však nie som. Stále totiž miešame so zostavou, no už sa skončilo obdobie skúšania a od utorka by sme mali byť kompletní. Musím dať dokopy formácie a začať sa pripravovať na šampionát,“ pokračoval Vůjtek.

Slovensko v aprílových prípravných zápasoch pred svetovým šampionátom zaznamenalo bilanciu dve víťazstvá a šesť prehier, z toho tri v riadnom hracom čase. Dvakrát okrem Lotyšov podľahli Slováci aj Čechom, so Švédmi a Bielorusmi si pripísali po jednom triumfe a jednej prehre. „Súboje v Rige proti Lotyšsku nám v niečom pomohli pri výbere hráčov, ale v niečom zase zamotali hlavu. Od niektorých špičkových hráčov sme čakali viac, navyše sa nám zase zranil Laco Nagy,“ dodal Vladimír Vůjtek. Krídelník Ladislav Nagy mal zdravotné problémy už po minulotýždňovom zápase proti Bielorusku v Košiciach, no pred súbojmi v Lotyšsku sa neukázali ako vážne.

Po súbojoch v Rige sa Slováci vrátia z Lotyšska v nedeľu predpoludním. Hlavný kouč potom po 12.30 h oznámi nomináciu na svetový šampionát.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Vůjtek