Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Brankár Hudáček je optimista, Daňo bude hrať

Po Júliusovi Hudáčkovi má zdravotné problémy aj Branislav Konrád. Do prípravy slovenskej hokejovej reprezentácie na májové majstrovstvá sveta v Prahe a Ostrave sa tak opäť zapojil mladík Denis Godla.

22.04.2015 14:58 , aktualizované: 16:10
Július Hudáček Foto: ,
Slovenský reprezentačný brankár Július Hudáček.
debata

Tréner národného tímu Vladimír Vůjtek sa od začiatku prípravy potýka so starosťami o najdôležitejší post v mužstve – brankársky. Najprv začiatkom apríla skolila viróza Ján Laca, potom sa z reprezentácie ospravedlnil Marek Čiliak. Dal po narodení syna prednosť rodine. Včera netrénovali dvaja (Hudáček a Konrád) z trojice, ktorá má ísť na šampionát.

„Mám problémy so spodným chrbtom. Cez víkend som sa nevedel ani obuť. Bolo to zlé, ale prišli sme na to, kde je problém a môj stav sa výrazne zlepšuje. Neboli to problémy s platničkou, ako si mysleli aj doktori. Vyšetrenie magnetickou rezonanciou ukázalo, že mám zápal nižšie medzi poslednými dvoma stavcami. Dostal som protizápalovú injekciu, ktorá vyriešila primárny problém. Teraz pracujem s fyzioterapeutom na tom, aby som sa dal celkovo dokopy a pomohol chrbtu,“ vysvetľuje starší z bratov Hudáčkovcov.

Jeho problémy sa začali po štvrtkovom zápase v Košiciach. Po stretnutí nestihol tradičný strečing a špeciálne brankárske cvičenia, keďže sa mužstvo ponáhľalo do Popradu. „Po vystúpení z autobusu som cítil, že to bude zlé. Trošku som podcenil situáciu, ale na druhej strane, zápal ovplyvniť nedokážete,“ prezradil strieborný medailista z Helsínk 2012.

Cez víkend sa začínal báť, že mu môže ujsť i šampionát, na ktorom by sa mal po prvý raz dostať aj do bránky. „Vtedy som ešte nevedel, v čom je problém. Teraz to vyzerá oveľa optimistickejšie. Verím, že na budúci týždeň pôjdem na ľad a bude to dobré. Dôležité je úplne sa vyliečiť a nič neunáhliť,“ dodal.

O rok starší Konrád sa zranil na utorňajšom tréningu. Pri jednom z cvičení sa mu posunul betón a puk ho nešťastne trafil do kolena. „Röntgen ukázal, že v ňom nie je nič zlomené. Večer som však nevedel ani vystúpiť z auta či vstať z postele. Včera to už bolo oveľa lepšie. Môžem normálne chodiť a viem sa aj zohnúť, no pri vzpriamení ma zatiaľ v kolene pichá. Azda sa to dá do poriadku,“ dúfa Konrád.

Marko Daňo sa pripojí k tímu v Lotyšsku. Na... Foto: SITA/AP
Marko Daňo Marko Daňo sa pripojí k tímu v Lotyšsku. Na fotografii napáda hviezdu Pittsburghu Jevgenija Malkina.

Tréner Vůjtek je ohľadom zdravotného stavu brankárov optimista. „Hudáček ostáva doma, to sme vedeli už predtým. Jeho stav sa však výrazne zlepšuje a koncom týždňa by mohol byť fit. Verím, že Konrád bude v poriadku a pôjde s nami. Ak by nemohol, nahradí ho Godla. Hudáčka s Lacom sme chceli v príprave striedať. Nevyšlo nám to úplne podľa predstáv, no nakoniec obaja odchytajú po štyri zápasy, ako sme chceli,“ vysvetlil český kouč.

V zápasoch v Rige (v piatok o 18.30, v sobotu o 16.00) bude mať k dispozícii aj štvrtého hráča z NHL – Marka Daňa. „Na Slovensko priletí, keď už my budeme v Lotyšsku. No večer letí za nami. Počítam s ním na krídlo,“ prezradil Vůjtek a k utorňajšiemu neskorému príchodu Martina Réwaya dodal: „Bol som poriadne nahnevaný, lebo to nebolo po prvý raz, čo urobil nejaký priestupok. Do národného mužstva to nepatrí. Disciplína je na prvom mieste.“

Agentúrny článok bol nahradený autorským.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Vůjtek #Marko Daňo #slovenská hokejová reprezentácia #Július Hudáček #Denis Godla #Branislav Kondrád