Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Myslím si, že príde aj Jágr, prognózuje Kopecký

Slovenská hokejová reprezentácia dostala pred záverečnou fázou prípravy na majstrovstvá sveta v Česku novú tvár. Do jej radov pribudli traja hráči s bohatými skúsenosťami z NHL, najstarším z nich je útočník Floridy Panthers Tomáš Kopecký.

21.04.2015 21:00
Tomáš Kopecký Foto: ,
Tomáš Kopecký.
debata

"Do Ostravy sa veľmi teším, bude tam skvelá atmosféra, ktorú umocňuje aj fakt, že z pohľadu Slovenska je to hneď za rohom. Už teraz viem, že fanúšikovia nám tam spravia perfektnú kulisu,“ povedal so širokým úsmevom ihneď potom, ako sa v kabíne zvítal so svojimi spoluhráčmi.

S mnohými z nich sa včera videl prvýkrát. "Je tam veľa nových tvárí, dosť z nich ešte nepoznám. Je to asi tak 50 na 50,“ prezradil prvé dojmy zo šatne. O kvalite kádra však nepochybuje. "Sú to však kvalitní hokejisti. V každej lajne,“ dodal Kopecký.

Sezóna za oceánom sa mu skončila už minulú sobotu, na rozdiel od Mariána Gáboríka si však dlhší oddych nedoprial a k tímu sa pripojil ešte pred dvojzápasom proti Lotyšsku. "Pár dní som bol doma, okrem odpočinku som bol niekoľkokrát v posilňovni. Už mi chýba ľad, teším sa na tréning,“ tvrdil ešte predtým, ako si stihol obuť korčule. "Ak by som teraz necestoval ani do Rigy, bol by to pre mňa veľmi dlhý výpadok. Do šampionátu zostávajú necelé dva týždne, za ten čas sa dá dobre pripraviť,“ poznamenal.

Česko už niekoľko týždňov žije blížiacim sa šampionátom a médiá si lámu hlavu nad nezodpovedanou otázkou: "Príde aj Jaromír Jágr?“ Jeho spoluhráč z Floridy v tom má jasno. "Myslím si, že tam chýbať nebude, už teraz je podľa mňa rozhodnutý. Oznámi to asi až po prílete domov,“ prognózuje Kopecký. "Párkrát sme si po sezóne spolu zatrénovali a doberali sa. Všetko v rámci srandy,“ opäť naznačuje fakt, že najlepší Čech všetkých čias na domáci šampionát intenzívne myslí.

Podľa Kopeckého by bol Jágr pre Česko stále výraznou posilou, jeho príchod na Floridu vraj mužstvo prebudil. „Je to veľmi užitočný hráč, ktorý doslova ožil, keď dostal do útoku dvoch mladých spoluhráčov. Bol prínosom, odkedy prišiel, začali sme si veriť. Stále je to kvalitný hokejista,“ hodnotil. O nevydarenej sezóne v NHL sa však rozprávať nechcel. "Ďalšia otázka?“ rýchlo preladil na inú tému.

V slovenskom tíme by mal na šampionáte rozdávať cenné rady práve Kopecký. "To som už taký starý?“ rozosmiala ho poznámka o jednom z najskúsenejších Slovákov. "Nuž, roky každému iba pribúdajú. Prácu s mladými hráčmi mám rád, v živote som mal skvelých učiteľov, to, čo ma naučili, rád odovzdám ďalej,“ dodal na záver.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Kopecký #Florida Panthers #Jaromír Jágr