Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Pánik: Chcem pomôcť mužstvu viac ako vlani. Najradšej gólmi

Na zraz hokejovej reprezentácie prišiel priamo zo zámoria. Po skončení základnej časti NHL si v Toronte vybavil potrebné veci a trochu oddýchol.

22.04.2015 09:00
Richard Pánik Foto: ,
Richard Pánik.
debata

„Som veľmi rád, že som tu. Chalanov poznám, iste vytvoríme dobrú partiu a už sa na to teším. Na majstrovstvách sveta v Prahe a Ostrave si chcem napraviť chuť po sezóne,“ tvrdí 24-ročný útočník Richard Pánik.

Zvažovali ste, či prijať ponuku a pripojiť sa k reprezentácii?
S Ottom Sýkorom a Vladimírom Országhom sme sa stretli počas ich cesty v zámorí v Tampe, keď sme tam hrali s Torontom. Nemal som príliš nad čím rozmýšľať. Vždy mám pozitívny prístup k reprezentácii. Keď som zdravý a zavolajú ma, rád prídem.

Sezóna vám nevyšla podľa predstáv. Vnímate šampionát ako možnosť napraviť si chuť?
Nielen po sezóne, ale aj po minuloročnom šampionáte. Nevyšiel mi podľa predstáv. Teraz by som chcel viac pomôcť mužstvu, aby sme urobili nejaký úspech. Bolo by dobré, keby som strieľal góly.

Budete jedným z lídrov tímu?
To nechám na trénera, kam ma zaradí a aké má so mnou plány. Prispôsobím sa. Určite však pôjdem do každého zápasu na sto percent.

Do Ostravy sa chystá veľa fanúšikov. Čo to znamená pre vás hráčov?
Je to blízko Slovenska a naši priaznivci tam iste vytvoria fantastickú atmosféru. Budú nás hnať dopredu. Teším sa na to. Verím, že to bude ešte búrlivejšie ako v Toronte.

Ako hodnotíte sezónu v drese Maple Leafs?
Nevyšla nám. Záver sezóny bol z tímového hľadiska veľmi nevydarený. Od decembra sa nám prestalo dariť a ťahalo sa to až do konca. So sezónou tak nemôže byť nikto z nás spokojný.

S čím ste boli osobne spokojný a s čím nespokojný?
Začínal som vo štvrtej lajne, ale postupne som sa prepracoval do tretej, druhej a občas som nastupoval aj v prvej. S tým som bol spokojný. Mrzelo ma najmä to, že sa vôbec nedarilo mužstvu. Veľmi rád by som bojoval o Stanleyho pohár. Bez play off je sezóna o ničom.

Ako ste zvládali zlé výsledky mužstva?
Je to nepríjemné, keď prehrávate jeden zápas za druhým. Jedenásť za sebou – to sa nemôže stať… Celá sezóna nebola dobrá. Ak v mužstve ostanem, verím, že sa to zmení. Torontskí fanúšikovia sú veľmi nároční a stalo sa, že hádzali na ľad dresy. Nebolo to príjemné, ale snažili sme sa to nevnímať a sústrediť sa na výkony na ľade.

Od polovice marca ste nestrelili gól…
Trápil som sa. Dosť dlho som nevedel trafiť. Dúfam, že som si góly šetril do národného tímu na majstrovstvá sveta.

Chce si vás Toronto udržať aj pre budúcu sezónu?
Vôbec neviem, aké majú v klube plány. Hovorili, že začnú rokovať o zmluve čo najskôr. Uvidíme, s čím, a či vôbec prídu. Na záverečnom mítingu som sa rozprával s asistentom generálneho manažéra. Vravel, že boli so mnou celkom spokojní. Teraz však o novej zmluve nepremýšľam, sústreďujem sa len na reprezentáciu.

Kto je pre vás favorit play off?
Tipujem, že Stanleyho pohár vyhrajú New York Rangers.

Čo Tampa Bay, kde ste pôsobili pred Torontom?
Chalanom to veľmi prajem. Hrajú výborne celú sezónu. Keby sa im to podarilo, mal by som veľkú radosť. S mnohými chlapcami som ostal v kontakte, pred vzájomnými zápasmi sme zašli na večeru, po nich sa porozprávali.

Ako ste strávili čas po skončení základnej časti NHL?
Musel som si vybaviť nejaké veci ohľadom prenajatého bytu a okrem toho som oddychoval. Vyčistil som si hlavu. Opäť som pripravený venovať sa hokeju. Na ľade som nebol. Prišiel som na zraz už teraz, aby som pred šampionátom odohral nejaké zápasy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Pánik #Toronto Maple Leafs